ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 20:18
11°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

ΕΤΥΚ: Ηχηρά μηνύματα από την απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

Newsroom K

Σκοπός η λύση των προβλημάτων που υπάρχουν στις συμφωνίες και στους θεσμούς

Με πλήρη επιτυχία έχει στεφθεί η σημερινή, 24ωρη προειδοποιητική απεργία των εργαζομένων στην Ελληνική Τράπεζα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ. «Η υποδειγματική και αξιέπαινη ομοψυχία και η συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από την Οργάνωσή μας έδωσε προς κάθε κατεύθυνση ηχηρά μηνύματα», σημειώνει.

Επαναλαμβάνει ταυτόχρονα ότι ο σκοπός της δεν είναι η αντιπαράθεση, τονίζοντας πως η πάγια επιδίωξη της Οργάνωσής είναι η λύση των όποιων προβλημάτων, στο τραπέζι του διαλόγου με σεβασμό στις συμφωνίες και τους θεσμούς. «Η Οργάνωσή μας με υπευθυνότητα θα συνεχίσει να χειρίζεται το θέμα προσβλέποντας σε μία διευθέτηση η οποία θα εξασφαλίζει πλήρως το εργασιακό μέλλον των συναδέλφων μας», αναφέρει.

Υπογραμμίζει ταυτόχρονα, πως οι εργαζόμενοι της Ελληνικής Τράπεζας οδηγήθηκαν σε απεργία από την προκλητική στάση της Τράπεζας, η οποία ενώ αρχικά είχε δεχτεί όπως οι συνάδελφοι μεταφερθούν στην νέα Εταιρεία μέσα από συμφωνία με την ΕΤΥΚ, με «απόσπαση», υπαναχώρησε αργότερα και αποπειράθηκε μονομερώς και ετσιθελικά να επιβάλει τις απαράδεκτες και πρωτοφανείς για τα κυπριακά δεδομένα, θέσεις της.

«Έχουμε αποδείξει πάμπολλες φορές ότι, και σκληρά εργαζόμαστε και ευσυνείδητα και, όταν παραστεί ανάγκη και θυσίες μπορούμε να υποστούμε (όπως και υποστήκαμε πολλές τα τελευταία δύσκολα χρόνια). Δεν είμαστε όμως, ως εργαζόμενοι, διατεθειμένοι να εγκαταλείψουμε όσα με αγώνες και θυσίες κερδίσαμε διαχρονικά, όπως δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξεπουλήσουμε την αξιοπρέπειά μας», αναφέρει.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της γνωστής διευθυντικής ομάδας, η οποία την προηγούμενη της απεργίας είχε επιδοθεί σε μια εκστρατεία εργασιακού εκφοβισμού (bullying), πέραν του ότι έχουν δεχτεί ένα ηχηρό χαστούκι / μήνυμα από το σύνολο των συναδέλφων, οι οποίοι με το ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ, αγνόησαν τις απειλές και με αξιοζήλευτη καθολικότητα εξάσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, ενημερώνει ότι το θέμα τυγχάνει χειρισμού από τους νομικούς της συμβούλους.

«Τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων και της συνείδησης τους. Ας αναλογιστούν οι ίδιοι τις ευθύνες τους, όταν θα χρειαστεί να κοιτάξουν τους συναδέλφους τους στα μάτια αλλά και τους μετόχους της Τράπεζας τους οποίους εντελώς αχρείαστα εμπλέκουν σε επικίνδυνες περιπέτειες», αναφέρει.

Απαντά στην ΟΕΒ

Όσον αφορά τη σημερινή ανακοίνωση της ΟΕΒ, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι η Ομοσπονδία δεν γνωρίζει ότι το μέλος της Ελληνικής Τράπεζας αρνείται να εγγυηθεί την ισχύ των μελλοντικών συμβάσεων, τη διατήρηση της κάλυψης του προσωπικού από το ΤΥΕΤΥΚ και το υφιστάμενο Ταμείο Προνοίας και επίσης αρνείται να διασφαλίσει την προοπτική ανέλιξης του προσωπικού που θα «αποσπασθεί».

Παράλληλα καλεί τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, να επανέλθει στις αρχικές της θέσεις και να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου με σύνεση και ωριμότητα, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που η εξόφθαλμη παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών από μέρους της Τράπεζας δημιούργησε, για να αποφευχθούν επιπλέον τριβές και αντιπαραθέσεις.

Εξέφρασε τέλος την επιθυμία να βρεθεί λύση μέσα από εποικοδομητικό διάλογο με σεβασμό προς τους εργασιακούς θεσμούς και προς τους συναδέλφους. «Αν παρ’ ελπίδα συνεχιστεί η ίδια απαράδεκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς με ετσιθελικές αποφάσεις και απειλές, τότε δεν θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων», αναφέρει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ