ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Επιχειρήσεις

H Ryanair κόβει κι άλλα δρομολόγια τον Οκτώβριο

Newsroom Κ, Αθήνα

Η πανδημία του κορωνοϊού, πέραν των υγειονομικών επιπτώσεων, έχει και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις

Την περαιτέρω περικοπή των προγραμματισμένων πτήσεων ανακοίνωσε η Ryanair, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

Η πανδημία του κορωνοϊού, πέραν των υγειονομικών επιπτώσεων, έχει και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις, πλήττοντας σημαντικά τον κλάδο των μεταφορών και των ταξιδιών, καθώς η αεροπορική κίνηση στις χώρες της Ευρώπης έχει καταβαραθρωθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ryanair ανακοίνωσε την περικοπή των δρομολογίων κατά 20% εντός του Οκτωβρίου. Μάλιστα, το συγκεκριμένο ποσοστό έρχεται να προστεθεί στις ήδη ανακοινωθείσες μειώσεις, με αποτέλεσμα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019 η εταιρεία να προσφέρει 60% λιγότερες πτήσεις.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Ryanair εξαπέλυσε πυρά προς την την ιρλανδική κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «λαθεμένη εφαρμογή των ταξιδιωτικών πολιτικών», καθώς «πολλοί πελάτες της Ryanair δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν για επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους, χωρίς να παραμείνουν σε 14ημερη καραντίνα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η κυβέρνηση της Ιρλανδίας ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στις χώρες, από τις οποίες οι ταξιδιώτες καλούνται να εισέλθουν σε υποχρεωτική καραντίνα, διάρκειας δύο εβδομάδων.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ