ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:06
27°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

ΕΤΥΚ: Δεν ανησυχεί για ΣΕΚ εντός των τραπεζών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

«Οι κύκλοι της εργοδοσίας και άλλων συμφερόντων που συμπορεύονται, θα αποτύχουν γι’ άλλη μία φορά»

Εδώ και πολύ καιρό (όχι τώρα), η ΣΕΚ και όχι μόνο προσπαθεί να μπει στο χώρο των Τραπεζών, αναφέρει η ΕΤΥΚ, προσθέτοντας ότι «στην κοινωνία η αξιολόγηση της ΕΤΥΚ είναι στην κορυφή κι’ εκεί θα παραμείνει».

Σε σημερινή εγκύκλιος προς τα μέλη της, με την οποία σχολιάζει την απόφαση της ΣΕΚ να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Τραπεζών και να εγγράψει μέλη από την οικογένεια των Τραπεζοϋπαλλήλων, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως αυτό δεν την ανησυχεί ιδιαίτερα διότι στο παρελθόν, στην πολυετή πορεία της, όπως αναφέρει, «άμεσα και έμμεσα αντιμετώπισε διασπαστικές επιθέσεις που στόχο είχαν την αποδυνάμωση της αποτελεσματικότητας της ΕΤΥΚ και κατ’ επέκταση των δικαιωμάτων και την κατοχύρωση των συναδέλφων».

«Η κοινωνία γνωρίζει την κάθε συντεχνία και τη βαθμολογεί ανάλογα με το αν εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μελών της και αν είναι συνεπής με τις αρχές του Συνδικαλιστικού κινήματος ή έχει υποκύψει στο κομματικό τέρας που κατατρώει τα σωθικά της κοινωνίας ή αν έχει υποκύψει στις εργοδοτικές ορέξεις και τα συμφέροντα», αναφέρει και προσθέτει ότι «στο παρελθόν έχουμε αντιμετωπίσει πολλές διασπαστικές προσπάθειες φανερές και υπόγειες και αυτές άμεσα ή έμμεσα ήταν οργανωμένες».

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι «απέδειξε διαχρονικά σ’ όλους και είναι καθολικά παραδεκτό ότι σ’ όλη την πορεία και τις αποφάσεις της είναι ακομμάτιστη χωρίς εργοδοτικές εξαρτήσεις, ούτε εξυπηρέτησε κομματικά, εργοδοτικά ή άλλα συμφέροντα παρά μόνο αυτό που πίστευε ότι ήταν το συμφέρον του συνόλου των μελών της».

«Σ’ όλους αυτούς που διαχρονικά επιδιώκουν να χρωματίσουν και να ελέγξουν τη μοναδική μεγάλη Συντεχνία που είναι μακριά από κομματικά συμφέροντα απαντούμε περήφανα όχι και τους προειδοποιούμε ότι ΟΧΙ μόνο θα αποτύχουν αλλά θα αντιμετωπίσουν και την ισχυρή αντίδραση των συναδέλφων», προσθέτει.

Επίσης, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι οι κύκλοι της εργοδοσίας και άλλων συμφερόντων που συμπορεύονται, θα αποτύχουν γι’ άλλη μία φορά , προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσει πιο ισχυρή και αποτελεσματική την πορεία της».

Τέλος, η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι τώρα με τις επιθέσεις που δέχεται είναι η ώρα να ληφθούν αποφάσεις που θα μας ανοίξουν νέους δρόμους και τρόπους προστασίας της συνδικαλιστικής συνείδησης, κτίζοντας παράλληλα αποτελεσματικά τείχη προστασίας απ’ όλους όσους επιβουλεύονται τις επιτυχίες της ΕΤΥΚ.

Απόφαση ΚΕΔΙΠΕΣ για παραχώρηση ΑΤΑ και ετήσιας προσαύξησης

Εξάλλου, σε άλλη εγκύκλιο της σε σχέση με την τελευταία απόφαση της ΚΕΔΙΠΕΣ που αφορά την παραχώρηση της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης, η ΕΤΥΚ αναφέρει πως μέσα από την απόφαση αυτή διασφαλίζεται ότι το ελάχιστο (μίνιμουμ) της ετήσιας προσαύξησης που θα δοθεί, είναι €75,00.

Αναφέρει ότι η παραχώρηση της ΑΤΑ και της ετήσιας προσαύξησης έγινε μετά από απαίτηση και ενέργειες της, με αποκορύφωση την απόφαση της ΕΤΥΚ κινηθεί νομικά εις βάρος της Διοίκησης της εταιρείας.

Προσθέτει ότι για να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή, η ίδια η οργάνωση αποφάσισε να καταβάλει η ίδια για όλους τους συναδέλφους, όπως αναφέρει, τα δικηγορικά έξοδα που απαιτούντο ενώ άλλες συντεχνίες ζητούσαν €357 από το κάθε μέλος τους.

Αναφέρει επίσης ότι άλλες συντεχνίες ζητούσαν και απειλούσαν με απεργία τη Διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ να εφαρμόσει συμφωνία που περιόριζε το ελάχιστο της ετήσιας προσαύξησης στα €50,00 και προσθέτει πως η ΕΤΥΚ τα €50 που επέμεναν άλλες συντεχνίες το ανέβασε κατά 50% δηλαδή στα €75,00.

«Ιδιαίτερα οι χαμηλόμισθοι έχουν ωφεληθεί επιπλέον €25,00 αύξηση στο μισθό τους (από τα €50,00 που συμφώνησαν οι άλλοι), μερικοί όλα στο βασικό τους μισθό που μελλοντικά θα τους επιφέρει πολύ μεγαλύτερο όφελος ενώ οι υπόλοιποι συνάδελφοι έχουν πάρει την ετήσια προσαύξηση τους για το 2019 και φυσικά και όλοι δικαιούντο το ίδιο ωφέλημα και το 2020», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ