ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Επιχειρήσεις

«Καλή κινητικότητα» στην μετοχή της Ελληνικής

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η κίνηση ενός επενδυτή να προχωρήσει σε αγορά 5 εκατ. μετοχών έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των καλών αποτελεσμάτων

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε την Δευτέρα στην μετοχική δομή της Ελληνικής Τράπεζας, καθώς επενδυτής αγόρασε 5 εκατομμύρια μετοχών, κι έτσι έγινε μέτοχος του 1,2% του κεφαλαίου. Η συναλλαγή ήταν μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής δύο μεγάλων πακέτων μετοχών της, ύψους 2.487.000 και 1.652.000, τα οποία αντάλλαξαν χέρια τη Δευτέρα λίγο μετά τις 16.00 στην τιμή των €0,60.

Όπως πληροφορείται η «Κ», το ενδιαφέρον ήταν κυπριακό. Δεν είναι σίγουρο ακόμα εάν ο επενδυτής ήταν ένας εκ των μεγάλων μετόχων. Αν πράγματι είναι, θα φανεί σε σχετική ανακοίνωση αφού βάσει των κανονισμών όποιος μέτοχος αποκτά έστω και μια μετοχή και έχει ήδη πάνω από το 5% της τράπεζας, θα πρέπει να γνωστοποιείται. Η κίνηση ενός επενδυτή να προχωρήσει σε αγορά 5 εκατ. μετοχών μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται, καθώς έγινε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των –ομολογουμένως- πολύ καλών αποτελεσμάτων της Ελληνικής Τράπεζας την Παρασκευή. Υπενθυμίζεται πως η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη για την 1η εξαμηνία του 2020 ύψους 17,7 εκατ. ευρώ, ενώ εν μέσω πανδημίας και αρκετών προβλέψεων ενόψει θωράκισης για μελλοντικά μη εξυπηρετούμενα, ο Δείκτης Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών της Κατηγορίας 1 (CET1) της Ελληνικής ανήλθε στο 19,8% και ο Δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας 22,2%. Δηλαδή μεγάλωσαν τα κεφάλαια της, λόγω βεβαίως των εποπτικών χαλαρώσεων και επέκτασης των απαιτήσεων του IFRS9.

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε επίσης της ημέρα ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της συμφωνίας με τις εταιρείες Logicom Solutions Ltd και New Cytech Business Solutions Ltd, οι οποίες είναι 100% θυγατρικές της Logicom Services Ltd, η οποία έμμεσα κατέχει πέραν του 5% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Οι υπό αναφορά συμφωνίες συνομολογήθηκαν κατά τη συνήθη πορεία των εργασιών της Εταιρείας και αφορούν αγορά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών, εξοπλισμού, λογισμικού και άλλων συναφών προϊόντων καθώς και αδειών χρήσης.

Συγκεκριμένα, για την περίοδο 01.01.2020 – 30.06.2020, το συνολικό ποσό αναφορικά με τις συμφωνίες που συνομολογήθηκαν με τη Logicom Solutions Limited ανέρχεται στο ποσό των €3.523.738  πλέον ΦΠΑ και το συνολικό ποσό αναφορικά με τις συμφωνίες που συνομολογήθηκαν με τη New Cytech Business Solutions Ltd ανέρχεται στο ποσό των €1.374.347 πλέον ΦΠΑ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ