ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:54
11°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Κανονικά αύριο η 24ωρη απεργία στην Ελληνική Τράπεζα

Newsroom K

Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοτικής πλευράς δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο, αναφέρει η ΕΤΥΚ

Παρά τις τελευταίες προσπάθειες για επίτευξη συμφωνίας με τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, το αποτέλεσμα παραμένει απογοητευτικά στο τέλμα, σύμφωνα με εγκύκλιο της συνδικαλιστικής οργάνωσης των τραπεζικών υπαλλήλων ΕΤΥΚ.

Όπως αναφέρει η ΕΤΥΚ, η Τράπεζα εμμένει σε θέσεις που θέτουν σε κίνδυνο εργασιακά δικαιώματα, συμφωνίες και διαδικασίες, ακόμα και αυτές τις θέσεις εργασίας, μη αφήνοντας κανένα άλλο περιθώριο από την εφαρμογή της αυριανής προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας σε όλο τον όμιλο της Ελληνικής Τράπεζας. «Τα απεργιακά μέτρα δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός της Οργάνωσής μας, που έχει για χρόνια ως βασική της αρχή να επιλύει τα οποιαδήποτε προβλήματα στο τραπέζι του καλόπιστου διαλόγου χωρίς αχρείαστες αντιπαραθέσεις», σημειώνει.

Επιπρόσθετα, χαρακτηρίζει αδιάλλακτη τη στάση της εργοδοτικής πλευράς, η οποία δεν αφήνει κανένα άλλο περιθώριο. «Για ακόμα μια φορά θέλουμε να υπογραμμίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις, ότι αρχικά η Τράπεζα είχε συμφωνήσει όπως οι συνάδελφοι μεταφερθούν στην νέα εταιρεία μέσα από μια συμφωνία με την ΕΤΥΚ, που το περιεχόμενο της θα ήταν στην ουσία εκείνο της απόσπασης ανεξάρτητα από ποιο θα ήταν το όνομα της. Δυστυχώς στη συνέχεια, για άγνωστους σε εμάς λόγους υπήρξε ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ», τονίζει.

Παράλληλα ξεκαθαρίζει ότι η ΕΤΥΚ δεν γνωρίζει τη συμφωνία που υπογράφτηκε με την APS, ούτε έχουν δει μπροστά τους κανέναν αντιπρόσωπο της εταιρείας αυτής για να συζητήσουν το θέμα, παρά τις εκκλήσεις της.

Η οργάνωση αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να «κλωτσηθούν» εκτός υπηρεσίας 130 περίπου υπάλληλοι της Ελληνικής αλλά ούτε και όλοι οι υπόλοιποι που μπορεί να βρεθούν στην ίδια θέση στο μέλλον αν αφεθεί η Τράπεζα να επιβάλει τις θέσεις. «Διακηρύττει η Διοίκηση, τόσο προς το προσωπικό της Τράπεζας, όσο και προς τα ΜΜΕ ότι το προσωπικό που επιθυμεί να «εκδιώξει» και να στείλει στη νέα Εταιρεία, δεν πρέπει να ανησυχεί αφού θα έχει την κατοχύρωση του νόμου, την στιγμή που η ίδια η Τράπεζα σήμερα παραβιάζει το νόμο περί προστασίας των μισθών με την μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης. Αυτή την κατοχύρωση εννοεί;», αναφέρει.

Επίσης κάνει λόγο για εκβιασμό, που επιχειρείται από πλευράς Διοίκησης, ότι δηλαδή για να υπογράψει η Τράπεζα τη συλλογική σύμβαση, πρέπει η Οργάνωσή να δεχθεί την εργασιακή κατακρεούργηση των συναδέλφων της Διεύθυνσης διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, και ακολούθως όλων των υπόλοιπων συναδέλφων της Τράπεζας, είναι το λιγότερο ατυχής, αλλά ταυτόχρονα ενδεικτική της συνεχιζόμενης προκλητικής και απαξιωτικής προς το προσωπικό και τους εργασιακούς θεσμούς, στάση. «Επίσης ενδεικτικές της πιο πάνω συνεχιζόμενης αντεργατικής στάσης της Τράπεζας, είναι και οι ενέργειες συγκεκριμένων διευθυντικών στελεχών, τα οποία εκβιάζουν και εκφοβίζουν τους συναδέλφους, (οι οποίοι έχουν υποβάλει το παράπονο / καταγγελία προς την Οργάνωσή μας) με στόχο να μην εξασκήσουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, γεγονός απαράδεκτο αλλά ταυτόχρονα εξόφθαλμα παράνομο, ικανό από μόνο του να επιφέρει κλιμάκωση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων», σημειώνει.

Ταυτόχρονα, ενημερώνει ότι η Οργάνωσή έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς της συμβούλους τη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών για λήψη ποινικών μέτρων κατά παντός υπευθύνου και καλεί όλους τους συναδέλφους να καταγγέλλουν στην Οργάνωση οποιαδήποτε άλλη τέτοια παρόμοια ενέργεια για να τύχει ανάλογου χειρισμού. «Γνωρίζουμε ότι η γνωστή διευθυντική ομάδα εκβιαστικά προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ακόμα και το θεσμό των εκτάκτων υπαλλήλων τους οποίους θεωρεί πιο ευάλωτους για να τους επιβάλει τις αντισυνδικαλιστικές της απόψεις. Αν αυτό συμβεί, σας προειδοποιούμε ότι αυτόματα θα αμφισβητήσουμε και θα ακυρώσουμε τη συμφωνία για τους εποχικούς».

Η αυριανή απεργία αρχίζει στις 7:30 αύριο Παρασκευή και τερματίζεται στις 7:30 π.μ. το Σάββατο.

Η ΕΤΥΚ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην Ελληνική να απέχουν από την εργασία τους και απολογείται για την ταλαιπωρία του κοινού, αναφέροντας ωστόσο ότι η ευθύνη για την εργασιακή αυτή κρίση βαραίνει αποκλειστικά την ίδια την Τράπεζα.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ