ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:31
°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Παρέλυσε για τρεις ώρες ο Συνεργατισμός

Newsroom K

Κανονικά θα εξυπηρετείται το κοινό από τις 10:30 το πρωί, ώρα που θα σημάνει και τη λήξη της στάσης εργασίας

Σε τρίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί οι εργαζόμενοι στο Συνεργατισμό που ανήκουν στις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους οι τρείς συντεχνίες τονίζουν «λόγω του ότι δεν έγινε κατορθωτό να επιλυθεί η εργατική διαφορά με τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα, παρά τις πολλές και συνεχείς προσπάθειες των Οργανώσεών μας, τα μέλη των Συντεχνιών μας κατέρχονται σε τρίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας». 

Τα απεργιακά μέτρα δεν είναι για εμάς αυτοσκοπός, αναφέρουν, προσθέτοντας ότι ο στόχος τους δεν είναι να προκαλέσουν λειτουργικά ή άλλα προβλήματα στον Οργανισμό και στους πελάτες του. «Διεκδικούμε τον επιβαλλόμενο αλληλοσεβασμό για τη δημιουργία του κατάλληλου εργασιακού κλίματος ώστε να μπορεί να διατηρηθεί η εργατική ειρήνη, η οποία θα λειτουργήσει ευεργετικά στην αύξηση της παραγωγικότητας και κατά συνέπεια της ανάπτυξης του ίδιου του Οργανισμού», σημειώνουν. 

Τονίζουν δε ότι το αίτημά τους είναι ένα, ο σεβασμός των όσων έχουν συμφωνήσει και συνυπογράψει με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (Σ.Κ.Τ.), ενώ όπως αναφέρουν δεν ζητούν τίποτε άλλο ούτε έχουν παράλογα αιτήματα για αυξήσεις μισθών και ωφελημάτων.
«Με τη Διεύθυνση της Σ.Κ.Τ είχαμε συνυπογράψει την Έκτακτη Ειδική Συμφωνία Πλαίσιο, βάσει της οποίας μειώθηκαν οι μισθοί μας και το ταμείο προνοίας κατά μέσο όρο 16,1% παραχωρώντας έτσι αυτή την περίοδο 100 εκατομμύρια ευρώ (εξοικονόμηση στο εργατικό κόστος), με τη δέσμευση της Τράπεζας ότι θα προχωρούσαμε στην υλοποίηση των πιο κάτω:
1) Ενιαία Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η οποία θα εξασφαλίζει σε όλους τους εργαζόμενους στον Συνεργατισμό ομοιόμορφους όρους εργοδότησης.
2) Ενιαίο Μισθολόγιο, το οποίο θα εξασφαλίζει ίση μεταχείριση μεταξύ εργαζομένων που ασκούν ίδια ή ίσης αξίας καθήκοντα και σταδιακή επιστροφή μέσα από ένα συμφωνημένο πλαίσιο των αποκοπών και των μειώσεων που επιβλήθηκαν στους μισθούς και το ταμείο προνοίας.
3) Καμία πρόσληψη και προαγωγή δεν θα γίνει για όση περίοδο ισχύει η
Έκτακτη Ειδική Συμφωνία», επισημαίνουν. 

Ταυτόχρονα, αναφέρουν ότι τα τελευταία δυο χρόνια βρίσκονται σε διάλογο με την εργοδοτική πλευρά, όπου δυστυχώς η Σ.Κ.Τ. με διάφορες προφάσεις αρνείται να εφαρμόσει τα όσα συμφώνησε μαζί μας, αναιρώντας τις δεσμεύσεις που ανέλαβε με την υπογραφή της Συμφωνίας. «Παρά την καλή μας πρόθεση, την υπομονή, την κατανόηση και το χρόνο που δώσαμε στη διαπραγμάτευση δεν έχουμε ενώπιον μας την οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση ή έστω πρόθεση από μέρους της εργοδοτικής πλευράς για επίλυση της διαφοράς. Αντίθετα, εισπράττουμε μόνο αόριστες υποσχέσεις και αλλεπάλληλες αναβολές χωρίς καμία δέσμευση για το προσωπικό και το επαγγελματικό του μέλλον. Προσδοκούμε και αναμένουμε ότι η εργοδοτική πλευρά θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για διάλογο για τήρηση των συμφωνηθέντων για να μην υποχρεωθούμε να κλιμακώσουμε τα δυναμικά μέτρα. Απολογούμαστε στο κοινό για την ταλαιπωρία που θα προκληθεί την ώρα της στάσης εργασίας, ταυτόχρονα όμως προσδοκούμε και αναμένουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα μας», τονίζουν. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 19 Ιουνίου συνεδρίασαν από κοινού τα Κλαδικά Συμβούλια των συντεχνιών ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ στον Συνεργατισμό, όπου ανασκόπησαν το αποτέλεσμα της πρόσφατης ψηφοφορίας μέσω της οποίας οι εργαζόμενοι με το συντριπτικό 97% εξουσιοδότησαν τις συντεχνίες να πάρουν απεργιακά ή άλλα μέτρα, στοχεύοντας στην άσκηση πίεσης στην εργοδοτική πλευρά για διάλογο.

 

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ