ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:14
20°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Παράταση παίρνουν τα 350 ευρώ των εταιρειών

Newsroom K

Το τέλος είναι πληρωτέο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετες κυρώσεις

Στα 350 ευρώ θα παραμείνει για το 2020 το ετήσιο τέλος των εταιρειών, σύμφωνα με το Τμήμα Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη. Το τέλος είναι πληρωτέο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ δεν θα επιβληθούν επιπρόσθετες κυρώσεις. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, τότε το ποσό θα αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2021 στα 490 ευρώ, μαζί με την επιβάρυνση.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταση της καταβολής του ετήσιου τέλους εταιρειών αναφορικά με το έτος 2020 κατατέθηκε τον Απρίλιο στην Βουλή από το Υπουργείο Εμπορίου. Στο νομοσχέδιο αναφέρεται ότι σε περίπτωση της συνέχισης της πανδημίας COVID-19 και των αρνητικών οικονομικών επιπτώσεων που επιφέρει αυτή πέραν τις 31 Δεκεμβρίου του 2020, η ημερομηνία καταβολής του ετήσιου τέλους δύναται να παραταθεί περαιτέρω με διάταγμα του Υπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα του ετήσιου τέλους, ήταν ενώπιον της Βουλής από τον Σεπτέμβριο και πριν την αρχή της υγιεινομικής κρίσης. Τότε είχε συζητηθεί στην Επιτροπή Ενέργειας και Εμπορίου, πρόταση νόμου για κατάργηση των 350 ευρώ από τις εταιρείες, η οποία δεν αντιμετωπίστηκε θετικά από το Υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική φορολογία εφαρμόζεται από τον Ιούνιο του 2011 και είχε ως στόχο της στήριξη των δημοσίων οικονομικών. Από την πλευρά του ο Έφορος Εταιρειών Σπύρος Κόκκινος είχε κάνει λόγο για τέλος το οποίο εμποδίζει την προσέλκυση επενδύσεων. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Έφορο, ο μεγαλύτερος αριθμός εταιρειών δεν έχει καταβάλει το τέλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ