ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 19:54
14°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Προειδοποιεί η ΕΤΥΚ, καθησυχάζει η Ελληνική

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στις 12.30 αύριο η απεργία των υπαλλήλων της Ελληνικής, λόγω της συμφωνίας της Τράπεζας με την APS

Σε δίωρη στάση εργασίας θα προβούν αύριο στις 12.30 οι επηρεαζόμενοι υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας που θα μεταφερθούν στην εταιρεία που δημιουργήθηκε μεταξύ της πρώτης και της τσεχικής APS Holding a.s, για τη διαχείριση των ακινήτων και ολόκληρου του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Τράπεζας.

Πηγές από την Ελληνική Τράπεζα τόνισαν στην «Κ» πως δεν υπάρχει καμία υπαναχώρηση εκ μέρους της Τράπεζας στα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε μονομερείς ενέργειες, αντιθέτως, η Ελληνική όπως είπαν, είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχίσει να παρέχει στα 130 επηρεαζόμενα άτομα ότι προνοεί ο νόμος, με όλα τους τα δικαιώματα, όπως είχαν και ως υπάλληλοι της Ελληνικής.

Πρόσθετα, είπαν ότι έχουν γνωστοποιήσει ήδη στους υπαλλήλους πως, εάν το δεύτερο χρόνο εργασίας τους θελήσουν να επιστρέψουν ως υπάλληλοι της Ελληνικής Τράπεζας, έχουν τη δυνατότητα. Χαρακτηριστικά πηγή είπε: Τους έχουμε δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην Ελληνική εάν δεν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται στην τρίτη εταιρεία, άνευ όρων. Θα αιτηθούν ότι θέλουν να επιστρέψουν, σε 15 ημέρες θα εξεταστεί το αίτημά τους, σε ένα μήνα το πολύ θα έχουν επιστρέψει.

Οι ίδιες πηγές κατέλεξαν πως το πρόβλημα της ΕΤΥΚ είναι ότι θέλουν να συμφωνήσουν για τα παραπάνω με την APS την ίδια, κάτι το οποίο κατά την Ελληνική είναι περιττό, αφού εγγυάται και διασφαλίζει τα δικαιώματα η Ελληνική.

Προειδοποιητική στάση εργασίας

Έπειτα από τις επιστολές που δέχτηκαν οι 130 περίπου επηρεαζόμενοι υπάλληλοι από την Τράπεζα και τους γνωστοποιεί ότι τα καθήκοντά τους αρχίζουν την 1η Ιουλίου, η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου αποφάσισε προειδοποιητική στάση εργασίας, που πηγάζει όπως υποστηρίζουν από τις μονομερείς ενέργειες που προβαίνει η Διοίκηση.

Όπως υποστηρίζει η ΕΤΥΚ, που στο τελευταίο ετήσιο συνέδριο εξουσιοδοτήθηκε από τους υπαλλήλους να χειρίζεται το ζήτημα, το περιεχόμενο της συμφωνίας της Τράπεζας με την APS κρατείται επτασφράγιστο μυστικό και υπάρχει μια αβεβαιότητα για το μέλλον των υπαλλήλων που θα μεταφερθούν, ενώ όλα τα παραπάνω, τη χρονική περίοδο που δεν έχει ανανεωθεί ακόμα η συλλογική σύμβαση με τη συγκεκριμένη τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ