ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:21
38°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Πώς προχωρούν οι εργασίες για την μαρίνα της Αγ. Νάπας

Της Άντρης Θρασυβούλου

Σε λετουργία η εμπορική ζώνη το 2021 - Ακυρώσεις για άφιξη και ελλιμενισμό σκαφών από τον Λίβανο και το Ισραήλ με φόντο τον κορωνοϊό

Στον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να εξελιχθεί η Μαρίνα Αγίας Νάπας που θα πάρει στο σύνολο της «σάρκα και οστά» το 2023. Οι κατασκευαστικές εργασίες για την συνολική ολοκλήρωση του έργου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, προνοεί την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

Η «Κ» ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της μαρίνας που ξεκίνησε να προσφέρει και επίσημα τις υπηρεσίες της σε ότι αφορά στο λιμενικό κομμάτι της μαρίνας από την 1η Ιουνίου.

Η ξενάγηση ξεκίνησε με σκάφος ανάμεσα στα 35 μέχρι στιγμής ελλιμενισμένα σκάφη με αποκορύφωμα την επίσκεψη στο Control-Room, όπου διεξάγεται ο έλεγχος της διαχείρισης εισόδου και εξόδου στη μαρίνα, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια αλλά και τα πρωτόκολλα που ισχύουν λόγω κορωνοϊού. Το Κέντρο Ελέγχου της μαρίνας λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina κ. Σταύρος Καραμοντάνης και ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Χάρης Κουρέας, δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την πορεία εξέλιξης και αποπεράτωσης του έργου, που περιλαμβάνει, εκτός της μαρίνας, 220 ευρύχωρα και πολυτελή διαμερίσματα στους δύο εντυπωσιακούς πύργους με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα, 35 πολυτελείς επαύλεις, καθώς και σειρά σύγχρονων καταστημάτων με ανέσεις και τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό.

«Με την ολοκλήρωση του έργου», είπε ο κ. Καραμοντάνης, «η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα αποτελεί το στολίδι και τον απόλυτο ναυτικό προορισμό για ταξιδιώτες και σκάφη αναψυχής για όλη την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Παράλληλα, σημείωσε, «εκτός των εμπορικών καταστημάτων, καφέ, μπαρ και εστιατορίων, δημιουργείται η υποδομή για τη διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών εκδηλώσεων που θα απευθύνονται τόσο στους ενοίκους, όσο και στους επισκέπτες της Μαρίνας».

Σε λετουργία η εμπορική ζώνη το 2021

Το έργο ακολουθεί κατά μεγάλο μέρος, το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Μετά την άρση των έκτακτων μέτρων, λόγω Covid-19, το εργοτάξιο από τις αρχές Μαΐου επανεκκίνησε σταδιακά και ο στόχος παραμένει, με την εφαρμογή καινοτόμων προσεγγίσεων και χρήση της πλέον προηγμένης τεχνολογίας, να καλυφθούν οι όποιες καθυστερήσεις ώστε το συνολικό έργο να παραδοθεί το 2023.

Σε ότι αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών της εμπορικής ζώνης, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους. Η περιοχή αυτή του έργου καλύπτει πέραν των 4000 τ.μ. με πρόβλεψη για εστιατόρια και καφετέριες, εμπορικά καταστήματα και χώρο στάθμευσης δυνατότητας πλέον των 550 θέσεων. Η Μαρίνα Αγίας Νάπας θα φιλοξενεί στους χώρους της το δικό της Event Center, Κατάστημα ναυτικού εξοπλισμού, χώρο εστίασης και ψυχαγωγίας πληρωμάτων, ενώ θα έχει δικό της Spa & Γυμναστήριο, Yacht Club και Beach Clubs.

Σε ότι αφορά στην οικιστική ανάπτυξη, οι εργασίες συνεχίζονται και αφορούν στην ανέγερση δύο εντυπωσιακών πύργων, ύψους πέραν των 100 μέτρων ο κάθε ένας και με σύνολο 220 ευρύχωρων και πολυτελών διαμερισμάτων με απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα. Συγκεκριμένα, ο πύργος East Tower θα διαθέτει 95 διαμερίσματα και ο West Tower, 125 διαμερίσματα. Οι τιμές για αγορά ξεκινούν από 500 χιλιάδες ευρώ.
Το έργο προσφέρει επίσης μια επιλογή από συνολικά 35 πολυτελείς επαύλεις. 11 απ' αυτές βρίσκονται στην Δυτική παραλία του έργου με απευθείας πρόσβαση στην παραλία και την θάλασσα, 12 στη χερσόνησο της Μαρίνας με άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού και 12 στο τεχνητό νησί που κατασκευάστηκε, η κάθε μία εκ των οποίων προσφέρει άμεση πρόσβαση σε ιδιωτικές θέσεις ελλιμενισμού.

600 θέσεις ελλιμενισμού – Ακυρώσεις από Λίβανο και Ισραήλ

Η μαρίνα διαθέτει επίσης χώρο για τον ελλιμενισμό και τη φύλαξη 600 σκαφών (σε θάλασσα και ξηρά). Πιο συγκεκριμένα, στον λιμενικό χώρο της μαρίνας θα φιλοξενούνται 360 σκάφη μήκους έως 85 μέτρων, στο Dry Stack θα φιλοξενούνται 160 σκάφη μήκους έως 10 μέτρων ενώ στον χώρο χερσαίας αποθήκευσης θα φιλοξενούνται ακόμη 80 σκάφη.

Σύμφωνα με τον Διευθύνων Σύμβουλο της M.M. Makronisos Marina αυτή τη στιγμή στη μαρίνα φιλοξενούνται 35 σκάφη, αλλά αναμένονται περισσότερα από μαρίνες της Κύπρου αλλά και από το εξωτερικό, ειδικότερα από την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου δηλαδή τον Λίβανο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο.

«Η λειτουργία της μαρίνας τηρεί όλα τα πρωτόκολλα που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία και το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον κορωνοϊό τόσο για την ασφάλεια του προσωπικού όσο και τα πληρώματα και ξένους που φτάνουν στη Κύπρο», τόνισε ο κ. Καραμοντάνης.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της μαρίνας, Κωνσταντίνος Φυτιρής, ανέφερε ότι «δυστυχώς υπάρχουν ακυρώσεις για άφιξη και ελλιμενισμό σκαφών από τον Λίβανο και το Ισραήλ επειδή οι χώρες αυτές έχουν υποβιβαστεί από την Κυπριακή Δημοκρατία στην κατηγορία Γ, που σημαίνει ότι ο καπετάνιος, τα πληρώματα και τα άτομα που βρίσκονται στα σκάφη, πρέπει να παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες».

 Ωστόσο, ο κ. Φυτιρής σημείωσε ότι θεωρεί βέβαιο ότι «τα πράγματα όσον αφορά τη μαρίνα της Αγίας Νάπας θα βελτιωθούν πάρα πολύ, αφού υπάρχει η θέληση, ο προγραμματισμός και η τόλμη που χρειάζονται για να ξεπεραστεί η κρίση του κορωνοϊού που έπληξε το παγκόσμιο και την Κύπρο».

Τα κατασκευαστικά έργα ξεκίνησαν τέλη Σεπτεμβρίου του 2016, ενώ το συνολικό κόστος της κατασκευής του έργου ανέρχεται στα 300 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ