ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:06
16°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Ελληνικής την Παρασκευή

Newsroom K

Λύπη για την απόφαση της ΕΤΥΚ εκφράζει η Ελληνική Τράπεζα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου όπως, καλέσει το σύνολο των συναδέλφων της Ελληνικής Τράπεζας σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία, την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017 στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας.

Μέσω ανακοίνωσης, αναφέρει ότι θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας λέγοντας τα κάτωθι:

  • Δεν θα δεχθούμε ετσιθελικές αποφάσεις οι οποίες στόχο έχουν την εργασιακή κατακρεούργηση συναδέλφων μας.
  • Δεν θα δεχθούμε τη θυματοποίηση των μελών μας.
  • Δεν θα δεχθούμε την καταστρατήγηση των συμφωνιών και των δικαιωμάτων των μελών μας.
  • Με αποφασιστικότητα, αγωνιστικότητα και αλληλεγγύη θα προστατεύσουμε τους θεσμούς και τους συναδέλφους.

"Εάν όμως, παρ’ ελπίδα, η Διεύθυνση της Τράπεζας συνεχίσει να επιδεικνύει ασέβεια στις υφιστάμενες συμφωνίες και κυρίως στο ίδιο το προσωπικό της, παραμένοντας προσκολλημένη σε ετσιθελικές αποφάσεις, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές, πως με αποφασιστικότητα θα προχωρήσουμε στην κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων, γι αυτό και καλούμε το σύνολο των συναδέλφων της Τράπεζας να παραμείνουν σε διαρκή εγρήγορση και ετοιμότητα, αναμένοντας σχετικές οδηγίες της Οργάνωσής μας, ανά πάσα στιγμή", καταλήγει.

«Μη επικοδομητική η απόφαση της ΕΤΥΚ»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Τράπεζα εκφράζει την λύπη της για την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις. «Η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται ως μη εποικοδομητική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διευθέτηση του θέματος. Με αυτή την κίνηση, η ΕΤΥΚ δεν βρίσκεται απέναντι μόνο από την Ελληνική Τράπεζα, αλλά από το σύνολο των φορέων που θεωρούν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία».

Τονίζει ότι «οι ενέργειες της Τράπεζας δεν αποτελούν παραβίαση ούτε της συλλογικής σύμβασης αλλά ούτε και της σχετικής Νομοθεσίας, γι’ αυτό προκαλεί έκπληξη η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει μονομερώς στη λήψη απεργιακών μέτρων. Έκπληξη και απορία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΤΥΚ αποφάσισε να καλέσει το προσωπικό σε απεργία μια ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με την Διεύθυνση της Τράπεζας για συζήτηση του θέματος».

Η Τράπεζα ξεκαθαρίζει μέσω της ανακοίνωσής της ακόμα μια φορά ότι τα δικαιώματα και τα ωφελήματα του προσωπικού που μεταφέρεται στην νέα εταιρεία και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις εργοδότησης και τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και όλες οι θέσεις εργασίας διαφυλάσσονται πλήρως με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Επιπλέον, αναφέρει, η Τράπεζα έχει προχωρήσει με μια σειρά διευθετήσεων προς όφελος των επηρεαζόμενων συναδέλφων, περιλαμβανομένης και της δέσμευσης για επανεργοδότηση στην Τράπεζα, με τους ίδιους όρους εργασίας. Σημειώνουμε ότι οι πιο πάνω διαβεβαιώσεις έχουν δοθεί γραπτώς στο επηρεαζόμενο προσωπικό.

Διαβεβαιώνει δε ότι θα παραμείνει επικεντρωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξής της και της ευημερίας του προσωπικού της. Την ίδια στιγμή, εκφράζει τις ειλικρινείς της απολογίες προς τους πελάτες της για τυχόν ταλαιπωρία εξαιτίας της αυθαίρετης απεργιακής κινητοποίησης.

Στο πνεύμα καλής και εποικοδομητικής συζήτησης, η Ελληνική Τράπεζα παρακαλεί την ΕΤΥΚ να αναστείλει άμεσα τα μέτρα. «Θεωρούμε πως ο στόχος της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της προόδου της Τράπεζας και της ευημερίας του προσωπικού είναι κοινός», αναφέρει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ