ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:27
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Στα 115 καταστήματα η Ελληνική μέχρι το τέλος του 2019

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Θα παραμείνει όμως η τράπεζα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο

Τα προβλήματα από το κλείσιμο των καταστημάτων του Συνεργατισμού στην ύπαιθρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες απασχόλησε την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων την Πέμπτη.

Στη συνεδρία, ο Γενικός Διευθυντής Διεύθυνσης Ιδιωτών και Διεθνούς Τραπεζικής Γιώργος Καραγιώργης ανέφερε πως θα κλείσουν και άλλα καταστήματα στις πόλεις.

Πόσα όμως είναι τα καταστήματα που λειτουγεί η Ελληνική Τράπεζα και πόσα θα κλείσουν ακόμα; Τη δεδομένη στιγμή η Ελληνική Τράπεζα έχει 120 καταστήματα, 2 κινητές τράπεζες - μονάδες που επισκέπτονται τους πολίτες της υπαίθρου και δουλεύουν συνολικά 2.850 πρόσωπα.

Με την απόκτηση του Συνεργατισμού η Ελληνική έλαβε ως κληρονομιά και 172 καταστήματα

Μέχρι το τέλος του έτους όμως, η Ελληνική Τράπεζα αναμένεται να κλείσει άλλα 5 καταστήματα, τα οποία όμως θα είναι εντός πόλεων. Ο λόγος, είναι πως σε μερικές περιοχές υπήρχαν καταστήματα της Ελληνικής και της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας σε πολύ κοντινές αποστάσεις, με την Ελληνική να έχει αποφασίσει να κρατήσει το ένα από τα δύο. Οι σχεδιασμοί της Ελληνικής είναι να έχει μέχρι το τέλος του χρόνου 115 καταστήματα και 2 κινητές μονάδες. Όσον αφορά στο δίκτυο καταστημάτων ΑΤΜ, έχει 175.

Παρά τη μείωση, η Ελληνική θα παραμείνει ως η τράπεζα με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο, αφότου η τράπεζα με τα αμέσως περισσότερα καταστήματα είναι η Τράπεζα Κύπρου. Για την ακρίβεια, η Τρ. Κύπρου έχει 105 καταστήματα.

Οι δύο κινητές Τράπεζες εξυπηρετούν 27 κοινότητες

Με την απόκτηση του Συνεργατισμού η Ελληνική έλαβε ως κληρονομιά και 172 καταστήματα. Από αυτά, έχουν κλείσει περίπου τα 100. Επίσης, από πλευράς υπαλλήλων, η Ελληνική έλαβε 1.100 υπαλλήλους από τη Συνεργατική Κυπριακή, ανεβάζοντας το δυναμικό της τράπεζας στους 2.850 . Υπενθυμίζεται πως τη δεδομένη στιγμή 98 άτομα εργοδοτούνται σε προσωρινή βάση για την ομαλή συνέχιση των εργασιών και την υποστήριξη της Ελληνικής Τράπεζας η οποία θα παρέχεται μέχρι τον προσεχή Νοέμβριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ