ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Στερεύει από ρευστότητα η Folli Follie

Η εταιρεία αναμένει να εισπράξειμέρος του 1,6 εκατ. ευρώ που αποκόμισε από την πώληση του ελικοπτέρου που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου

Kathimerini.gr

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Με ανεπαρκή ρευστότητα για τη λειτουργία της ακόμη και για τον τρέχοντα μήνα, αλλά και με νέο νομικό σύμβουλο, πορεύεται η Folli Follie στην προσπάθεια εξυγίανσης. Οι δε εκκρεμότητες για την υπογραφή και υποβολή προς επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης παραμένουν πολλές.

Το πρόβλημα της ρευστότητας όμως είναι το μεγαλύτερο και η εταιρεία αναμένει τώρα να εισπράξει το μεγαλύτερο μέρος του 1,6 εκατ. ευρώ που αποκόμισε από την πώληση του ελικοπτέρου που χρησιμοποιούσε η οικογένεια Κουτσολιούτσου, αλλά και να ολοκληρωθεί η πώληση του διαμερίσματoς της οικογένειας στο Χονγκ Κονγκ –που καθυστερεί λόγω αξιώσεων νομικής θωράκισης της συναλλαγής των υποψήφιων αγοραστών– προκειμένου να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση που απαιτείται για να φτάσει έως τα τέλη Απριλίου. Και αυτό διότι έως τότε δεν αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της συμφωνίας από τους ομολογιούχους (απαιτούνται τουλάχιστον 35 ημέρες για τις γενικές συνελεύσεις τους) και να συνυπογραφεί η συμφωνία.

Με την υπογραφή αυτής της συμφωνίας η εταιρεία φιλοδοξεί πως μπορεί να επικαλεστεί ουσιώδη αλλαγή των δεδομένων της και να ζητήσει από τη Δικαιοσύνη την άρση της δέσμευσης των ακινήτων της. Η άρση της δέσμευσης αυτής είναι απολύτως απαραίτητη για να γίνει διαθέσιμη η ενδιάμεση χρηματοδότηση που έχει συμφωνηθεί μεταξύ ομολογιούχων πιστωτών και εταιρείας.

Χωρίς αυτή την ενδιάμεση χρηματοδότηση η κατάσταση καθίσταται ακόμη πιο πιεστική, διότι τότε θα πρέπει η εταιρεία να καταφέρει να λειτουργεί με όποιες ταμειακές ροές παράγει έως την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης από δικαστήριο, οπότε και θα αναλάβουν την εταιρεία οι πιστωτές. Κάτι που προσθέτει άλλους δύο μήνες χωρίς πρόσθετη χρηματοδότηση, δηλαδή περίπου έως τα τέλη Ιουνίου. Ολα αυτά γιατί η λειτουργία της παραμένει λειτουργικά ζημιογόνα. Με απλά λόγια, μέχρι την αναδιάρθρωσή της η εταιρεία «καίει μετρητά». Αγνωστος παραμένει και ο χρόνος που θα παραδοθούν οι αναμορφωμένες από την PwC οικονομικές καταστάσεις του 2017 που είναι απαραίτητες για την υποβολή αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας. Κάπου μεταξύ όλων αυτών των εκκρεμοτήτων απαιτείται να γίνει και η γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, που θα πρέπει να εγκρίνει τη συμφωνία με τους πιστωτές. Και ενώ όλα αυτά παραμένουν σε εκκρεμότητα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie (ένα ακόμη μέλος του οποίου και μέλος της επιτροπής ελέγχου παραιτήθηκε προχθές) αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία της με τον διεθνή νομικό της σύμβουλο, την εταιρεία Norton Rose, επικαλούμενη πως δεν την υποστήριξε νομικά κατά την κρίσιμη συνάντηση με τους ομολογιούχους για τη συμφωνία ενδιάμεσης χρηματοδότησης.

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως αυτό θεωρήθηκε απαράδεκτο, αν και αναγνωρίζουν πως η Norton Rose είχε υπερήμερες απαιτήσεις της τάξης των 80.000 ευρώ που είχε αξιώσει να της εξοφληθούν χωρίς αποτέλεσμα. H διακοπή της συνεργασίας με τη Norton Rose έχει θορυβήσει πολλούς από τους εμπλεκομένους καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να προκαλέσει νέες καθυστερήσεις. Ομως, πηγές της διοίκησης της Folli Follie εξηγούν πως ήδη η συμφωνία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες να οριστικοποιηθούν, ενώ σημειώνουν πως ήδη έχει προσληφθεί η διεθνής δικηγορική εταιρεία Weil.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.gr

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση