ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Επιχειρήσεις

Σύνδ. Ξενοδόχων Πάφου: Δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 20% η πληρότητα των ξενοδοχείων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε σχέση με τον Αύγουστο, αναμένεται κάποια αυξημένη κίνηση από την εγχώρια αγορά λόγω των διακοπών, είπε ο κ. Μιχαηλίδης

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης, δήλωσε πως ο Ιούλιος διαφαίνεται να είναι πολύ παρόμοιος με τον Ιούνιο καταγράφοντας πολύ χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, προσθέτοντας πως η μηνιαία πληρότητα του Ιουλίου δεν αναμένεται να ξεπεράσει το 20% στην καλύτερη των περιπτώσεων.

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων στην Πάφο κυμαίνονται, είπε, “στο 60% τα Σαββατοκύριακα” αλλά μηνιαία , πρόσθεσε, “δεν θα ξεπεράσουν το 20%, τον Ιούλιο μήνα “. Τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούνιο συνέχισε, οι πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων στην επαρχία Πάφου δεν ξεπέρασαν το 15%.

Σε σχέση με τον Αύγουστο, ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως αναμένεται κάποια αυξημένη κίνηση από την εγχώρια αγορά λόγω των διακοπών αλλά σίγουρα θα είναι ίσως ο πιο αδύνατος Αύγουστος από πλευράς πληροτήτων των τελευταίων δεκαετιών.

Δυστυχώς, παρατήρησε, “δεν υπάρχει επί του παρόντος καμία κίνηση από την αγγλική αγορά“. Ανέφερε πως ο σύνδεσμος αναμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση από την συγκεκριμένη αγορά, που χαρακτηρίζεται πολύ σημαντική για την Πάφο.

Όσον αφορά την απόδοση του Ιουλίου, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως θα είναι πολύ χαμηλότερη των προσδοκιών τους και αποτελεί τον προπομπό ενός πολύ αδύνατου Αυγούστου.

Για το φθινόπωρο ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει κάποιος πρόβλεψη, γιατί υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως τον Ιούλιο λειτουργούν 20 περίπου ξενοδοχειακές μονάδες στην επαρχία Πάφου, σημειώνοντας ωστόσο πως τα ξενοδοχεία που θα επαναλειτουργήσουν τον Αύγουστο αναμένεται να αυξηθούν.

Οι τουρίστες που επισκέπτονται τα ξενοδοχεία της Πάφου σημείωσε είναι από τη Γερμανία, λίγοι από την Αυστρία και οι περισσότεροι Κύπριοι.

Στο μεταξύ, την ικανοποίηση του εξέφρασε ο κ. Μιχαηλίδης για τη διήμερη πρόσφατη περιοδεία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου στην περιοχή της Λαόνας και του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς.

Επισκεφτήκαμε, είπε, πολλά χωριά, εξετάστηκε το τι προσφέρει το καθένα, ποιά είναι τα προβλήματα και ποιές είναι οι ευκαιρίες που μπορούν δημιουργηθούν σε ότι αφορά τον τουρισμό.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο πρώην Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θέμης Φιλιππίδης και μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων χαρακτήρισε πολύ άσχημη την περίοδο που διανύει η ξενοδοχειακή βιομηχανία τουλάχιστον σε ότι αφορά τον εισαγόμενο τουρισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ