ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Επιχειρήσεις

Θέμα ημερών το πλάνο για το Mall of Engomi

Της Μαρίας Ηρακλέους

Μετά το Debenhams έκλεισε και το OVS το οποίο ανακοίνωσε την επαναλειτουργία του τον Απρίλιο του 2021

Με περίπου το 50% του εμπορικού χώρου να παραμένει κλειστό, συνεχίζει τη λειτουργία του το Mall of Engomi. Μετά το πολυκατάστημα Debenhams, το Venue Cafe και το Uber τα οποία λειτούργησαν στο εμπορικό κέντρο μέχρι τις 29 Μαρτίου, άδειασε και ο εμπορικός χώρος του καταστήματος OVS. Ωστόσο σε σχετική πινακίδη το κατάστημα ενημερώνει το κοινό ότι θα επαναλειτουργήσει τον Απρίλιο του 2021.

Σε αντίθεση με το πολυκατάστημα Debenhams, νυν ERA, Venue Cafe και Uber, με την την εταιρεία να αποφασίζει το κλείσιμο τους στο Mall of Engomi, λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον στη Λευκωσία, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια μετά την προσθήκη και νέου Mall.

Στο μεταξύ, εσωτερικά, η εταιρεία τρέχει το τελικό πλάνο του πρότζεκτ της αναδιαμόρφωσης του Mall με την διαδικασία να βρίσκεται στα τελευταία στάδια για την ολοκλήρωση του. Αυτό που αναμένεται είναι η έγκριση του πλάνου από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, και ακολούθως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις. Πηγές αναφέρουν ότι η οριστικοποίηση του πλάνου και οι εξελίξεις είναι θέμα ημερών. Προς το παρόν η Attenbury Cyprus κρατά κλειστά τα χαρτιά της τόσο για τις αλλαγές στα τετραγωνικά των καταστημάτων όσο και για τις νέες αφίξεις.

Η ανάπλαση του Mall of Engomi, κρίνεται ως αναγκαία μετά το λίφτινγκ στο Mall of Cyprus αλλά και την είσοδο του Nicosia Mall. Οι δύο αυτοί παράγοντες επαναπροσδιόρισαν τα δεδομένα και το επίπεδο ανταγωνισμού στο λιανικό ένδυσης υπόδησης και τροφίμων. Με τις αλλαγές που ετοιμάζονται και στο Mall of Engomi, στόχος είναι να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά της πρωτεύουσας. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η αύξηση των φοιτητών στην περιοχή της Έγκωμης και της Μακεδονίτισσας έχει δημιουργήσει μια νέα δυναμική για το εμπορικό κέντρο της περιοχής. Από την άλλη η περίοδος της καραντίνας που προηγήθηκε, ενώ λειτούργησε αρνητικά για το σύνολο του λιανικού εμπορίου και περισσότερο των εμπορικών κέντρων, ίσως στην περίπτωση του Mall of Engomi να έδωσε χρόνο για ανασύνταξη και καλύτερο σχεδιασμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ