ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 15:02
28°
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Τιμώντας τη Ζωή και τη Διδασκαλία του Γκάντι

Δελτίο Τύπου

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και η Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Παρουσίαση και Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας τιμώντας τον σεβάσμιο Ινδό στοχαστή και ηγέτη

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στην Κύπρο, συνδιοργανώνουν Διαδικτυακή Παρουσίαση (Webinar) και Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα «Η Ζωή του Γκάντι», στις 29 Σεπτεμβρίου, από τις 11:00 έως τις 13:00. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Webinar μέσω του YouTube καναλιού του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στον εξής σύνδεσμο.

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η διακεκριμένη μελετήτρια και ακόλουθος της ζωής και του έργου του Γκάντι, Δρ. Shobhana Radhakrishna, η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Άσραμ του Μαχάτμα Γκάντι στο Sevagram κοντά στη Wardha, στην επαρχία Maharashtra. Η Δρ. Shobhana Radhakrishna έχει καλλιεργήσει ισχυρό ιδεολογικό δεσμό με τα ιδανικά του Μαχάτμα Γκάντι από την παιδική της ηλικία, και έχει περάσει τις τελευταίες δύο δεκαετίες διερευνώντας τρόπους ώστε να διαδώσει καλύτερα τη φιλοσοφία του Γκάντι στην Ινδία και στο εξωτερικό, με διαλέξεις και εργαστήρια, και παραδίδοντας το Λόγο του Γκάντι μέσω της Ζωής του (Gandhi Katha).

Katha ονομάζεται η Ινδική προφορική παράδοση μέσω της οποίας η γνώση και η παράδοση μεταφέρονται από γενιά σε γενιά. Είναι πολύ δημοφιλές μέσο στις θρησκευτικές αφηγήσεις και σε άλλες παραστάσεις και τελετουργικές εκδηλώσεις του Ινδουισμού.

Στην παρουσίαση θα μιλήσουν επίσης η Αξιότιμη κα. Madhumita Hazarika Bhagat, Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο, καθώς και ο Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς.

Μέσα από την εκδήλωση υπογραμμίζετε η σημασία και η διαχρονικότητα της διδασκαλίας του Γκάντι, ιδιαίτερα μέσα από την οπτική των αλλαγών που επέφερε η πανδημία του COVID-19. Πράγματι, οι πρακτικές δράσεις του Γκάντι αναδεικνύουν κάτι πολύ σημαντικό και για την τωρινή περίοδο. Η διδασκαλία του αποκαλύπτει τρόπους ώστε να παραμένει κάποιος θετικός και να ενδυναμώνει τους άλλους ως προς την πραγματοποίηση θετικών αλλαγών στη ζωή για την εξυπηρέτηση της ανθρωπότητας, για την οποία ο Μαχάτμα Γκάντι στέκει ως πρότυπο για όλες τις εποχές.

Ο Καθηγητής Φελλάς, Ανώτερος Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, υπογραμμίζει τις εξαιρετικές σχέσεις και τη θερμή πολιτιστική συνεργασία ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας, η οποία οδήγησε σε μια ποικιλία πολιτιστικών δραστηριοτήτων που προωθούν ευρύτερα τη γνώση του Ινδικού πολιτισμού. Η συνεργασία περιλαμβάνει προβολές Ινδικού Κινηματογράφου, καθώς και δημιουργία Χώρου Βιβλίου Ινδικού Πολιτισμού. Σχολιάζοντας την προσεχή πολιτιστική συνεργασία ο Καθηγητής Φελλάς επεξηγεί: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβάλλουμε στη διάδοση των μαθημάτων ζωής του Μαχάτμα Γκάντι, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τη ζωή και τη διδασκαλία ενός αληθινά μεγάλου ηγέτη και μοναδικά προικισμένου ανθρώπου».

Η εκδήλωση συνοδεύεται από Ψηφιακή Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη Ζωή του Μαχάτμα Γκάντι.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ