ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:32
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Το plan b για τη μαρίνα Παραλιμνίου

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σκέψεις για ξενοδοχείο εντός της ανάπτυξης, αν υπάρξει στασιμότητα στις πωλήσεις των διαμερισμάτων

Με καθυστέρηση τριών μηνών αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πωλήσεων για τα διαμερίσματα στη μαρίνα Παραλιμνίου. Πρόκειται για 119 στο σύνολο για τα οποία η διεύθυνση της μαρίνας θα προχωρούσε σε αναζήτηση αγοραστών από τον Ιούνιο, ωστόσο λόγω της πανδημίας, η διαδικασία, την οποία θα αναλάβει το βρετανικό γραφείο Savills Estate Agents, μεταφέρθηκε για τον Σεπτέμβριο. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται σε συνεργασία με το Armani Casa, το γραφείο πωλήσεων στον χώρο της μαρίνας, το οποίο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί.

Η διαδικασία των πωλήσεων θα είναι καθοριστική για το έργο, αφού στην ουσία θα καθορίσει την εξέλιξη του, δηλώνει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της PMV Maritime Holdings, Ανθούλης Κουντούρης. Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τέλος του έτους και ανάλογα με το πώς θα κινηθεί η αγορά τους επόμενους μήνες. Αν για παράδειγμα η αγορά συνεχίσει να είναι στάσιμη και παγωμένη και οι πωλήσεις δεν πάρουν μπρος μέχρι το 2021, τότε θεωρείται μονόδρομος η επιλογή εναλλακτικών λύσεων για την επένδυση. Όπως για παράδειγμα η μετατροπή κάποιων από τις οικιστικές μονάδες σε εμπορικές.

Ήδη σύμφωνα με τον κ. Κουντούρη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από μεγάλες διεθνείς αλυσίδες στον ξενοδοχειακό τομέα, και αναμένεται να ακολουθήσουν συζητήσεις, για ανάπτυξη τους στον χώρο της μαρίνας. Πρόκειται για αλυσίδες οι οποίες δεν δραστηριοποιούνται στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή. Αν προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, τότε θα αλλάξει η χρήση για μέρος των κτηρίων ώστε να μετατραπεί σε ξενοδοχείο.

Έκλεισαν συμφωνίες

Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και στην εμπορική ανάπτυξη στον τομέα της εστίασης, το οποίο κλειδώνει μέσω συμφωνιών. Πρόκειται για διαδικασία η οποία είναι στα αρχικά στάδια. Η προσπάθεια της διεύθυνσης είναι να κλείσουν ονόματα τα οποία θα αναβαθμίσουν την εικόνα της μαρίνας και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Ως εκ τούτου γίνονται κινήσεις για διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους στον χώρο της εστίασης. Ο στόχος είναι η δημιουργία ενός προορισμού υψηλών προδιαγραφών, όπως σημειώνεται.

Διαμερίσματα μέχρι 2,5 εκατ. ευρώ

Στον σχεδιασμό της μαρίνας περιλαμβάνεται η ανέγερση επτά κτηρίων και 119 διαμερισμάτων με θέα προς την θάλασσα. Το ύψος των κτηρίων είναι 4, 5, 6, 7 και 10 ορόφων ώστε να μην επηρεάζονται γειτονικές αναπτύξεις και ο φωτισμός στην ανάπτυξη. Τα διαμερίσματα είναι δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων, με μικρότερο να έχει εμβαδόν 119 τμ και το μεγαλύτερο 205 τμ. Οι τιμές διαφέρουν και κυμαίνονται από 700 χιλιάδες μέχρι τα 2,5 εκατ. ευρώ για τα ρετιρέ.

Καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατίας

Ο στόχος είναι Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν τα λιμενικά έργα, τα οποία επίσης έχουν καθυστερήσει, αφού βάσει σχεδιασμών θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει τον Ιούνιο. Πέραν της προφανούς αιτίας της πανδημίας, η καθυστέρηση στην έκδοση αδειών φαίνεται να οφείλεται και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την έκδοση αδειών. Σημειώνεται ότι η άδεια οικοδομής για τα λιμενικά κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2020 και αναμένεται η έκδοση της εντός των επόμενων 15-20 ημερών. Μέχρι στιγμής έχει ληφθεί η πολεοδομική άδεια (η αίτηση έγινε τον Αύγουστο του 2018 και εκδόθηκε τον Απρίλιο του 2020), ενώ αναμένεται επίσης η άδεια οικοδομής. Όσο αφορά την άδεια οικοδομής για την ανέγερση των κτηρίων, αυτή θα κατατεθεί αργότερα. Θα πρέπει να προηγηθεί η κατασκευή των δρόμων και των επιχώσεων, διαδικασία η οποία θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ