ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:16
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Χωρίς Android το νέο μοντέλο της Huawei λόγω αμερικανικών κυρώσεων

Newsroom Κ, Αθήνα

Οι χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στην Google Maps, στο Gmail ή στις υπόλοιπες εφαρμογές της μηχανής αναζήτησης

Η νέα σειρά κινητών τηλεφώνων Mate 30 της Huawei, που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει το λογισμικό σύστημα Android. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα έχουν πρόσβαση στην Google Maps, στο Gmail ή στις υπόλοιπες εφαρμογές της μηχανής αναζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian. Τα νέα κινητά Mate 30 είναι τα πρώτα προϊόντα της Huawei που θα κυκλοφορήσουν μετά τους περιορισμούς των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει την Huawei ότι κατασκόπευε τις ΗΠΑ προς όφελος της κινεζικής κυβέρνησης

Η Google είχε ανακοινώσει πως θα παύσει τη συνεργασία της με την Hauwei ύστερα από την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει στις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με τον κινεζικό τεχνολογικό κολοσσό. Εκτοτε δόθηκε προσωρινή αναστολή δύο φορές στην απαγόρευση αυτή, αλλά είναι άγνωστο τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια, καθώς οι εμπορικές σχέσεις της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τράμπ με την Κίνα δεν έχουν υπάρξει ποτέ τόσο τεταμένες. Εκτός των άλλων, ο Τραμπ έχει κατηγορήσει την Huawei ότι κατασκόπευε τις ΗΠΑ προς όφελος της κινεζικής κυβέρνησης. Η Huawei έχει αρνηθεί αυτές τις κατηγορίες.

Μπορεί δε να δόθηκε παράταση στην αναστολή της απαγόρευσης, αλλά αυτό σημαίνει πως μόνον τα υπάρχοντα κινητά της Huawei μπορεί να έχουν πρόσβαση στο λογισμικό Android, αλλά όχι τα τα κινητά Mate 30. Συν τοις άλλοις, η Goolge δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα υποβάλει αίτηση για να εξαιρεθεί από την απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης.

«Η Huawei θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Android OS εάν μας το επιτρέπει η αμερικανική κυβέρνηση», δήλωσε εκπρόσωπος της Huawei. «Διαφορετικά, θα συνεχίσουμε με την ανάπτυξη του δικού μας λογισμικού και οικοσυστήματος», προσέθεσε. Νωρίτερα τον Αύγουστο, η Huawei παρουσίασε το δικό της λογισμικό HarmonyOS, το οποίο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μόνον εάν δεν θα έχει πρόσβαση στο Android.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ