ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χωρίς Βρετανούς και ο Ιούλιος

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά τροφοδοτεί με τουρισμό το 80% των κρατήσεων στην Πάφο ενώ είναι η πρώτη αγορά και στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Η απόφαση Μπόρις Τζόνσον να αναβάλει για τις 19 Ιουλίου την άρση των περιορισμών εντός Βρετανίας σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει παράταση των ταξιδιωτικών περιορισμών στην χώρα και μικρές ή και καθόλου αλλαγές όσον αφορά την πράσινη λίστα προορισμών. Τα δεδομένα καταδεικνύουν ότι δύσκολα θα υπάρ χουν αφίξεις από την Βρετανία στην Κύπρο για τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με δημοσίευμα στην βρετανική εφημερίδα Independent, η κα θυστέρηση τεσσάρων εβδομάδων στην κατάργηση των περιοριστικών μέτρων στην Βρετανία θα μπορούσε να διατηρήσει τους περισσότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς στην πορτοκαλί κατηγορία μέχρι τον Αύγουστο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό και τον τομέα των ταξιδίων τόσο εντός όσο και εκτός Βρετανίας.

Ενδεικτικό της αβεβαιότητας που επικρατεί, τα τελευταία 24ωρα ο τουριστικός κολοσσός TUI Βρετανίας έχει ακυρώσει τα πακέτα διακοπών σε διάφορους προορισμούς, μεταξύ αυτών και η Κύπρος μέχρι τις 4 Ιουλίου. Πάντως οι ενδείξεις των προηγούμενων ημερών ενέτειναν το κλίμα αβεβαιότητας για την βρετανική αγορά, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να δηλώνει στην «Κ» ότι οι Βρετανοί θα καθυστερήσουν περισσότερο, λόγω της ανησυχίας τους για την ινδική μετάλλαξη του ιού.

Σημειώνεται ότι η βρετανική αγορά τροφοδοτεί με τουρισμό το 80% των κρατήσεων στην Πάφο ενώ είναι η πρώτη αγορά και στην ελεύ θερη Αμμόχωστο. Η κατάσταση στην τουριστική Πάφο είναι πολύ δύσκολη περιγράφει ο Θάνος Μιχαηλίδης, εκπρόσωπος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, ενώ το επόμενο διάστημα προμηνύεται ιδιαίτερα δύσκολο, αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία στην επαρχία συνεργάζονται με τις βρετανικές TUI και Jet 2. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις η γεν. Διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανακοινωθεί νέα αναθεώρηση της πράσινης λίστας στις 21 Ιουνίου.

«Παρόλα αυτά η επιδημιολογική μας κατάσταση και τα νέα δεδομένα καταδεικνύουν ότι θα μπορούσαμε να είμαστε στην πράσινη λίστα της Μ. Βρετανίας που είναι και το αναμενόμενο καθώς και όλη η βιομηχανία έχει εναποθέσει την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Μεγάλη Βρετανία». Οι εμπλεκόμενοι στον τουριστικό κλάδο παρακο λουθούν τις εξελίξεις και παρουσιάζονται συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για τις φετινές επιδόσεις. Πλέον η προσοχή στρέφεται περισ σότερο στην ρωσική αγορά και τις ναυλωμένες πτήσεις από την χώρα, που σύμφωνα με εκτι μήσεις του Υφυπουργού Τουρισμού, αναμένεται να ξεκλειδώσουν εντός Ιουλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ