ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:01
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

Χρυσό το κυπριακό διαβατήριο εν μέσω πανδημίας

Newsroom K

Δημοσίευμα του CNN Travel παρουσιάζει το πρόγραμμα της Κύπρου και του Μαυροβουνίου, στα δημοφιλέστερα

Ανάμεσα στα δημοφιλέστερα προγράμματα διαβατηρίων εν καιρώ πανδημίας, παρουσιάζεται το κυπριακό πρόγραμμα πολιτογραφήσεων με τις νέες αιτήσεις για παραχώρηση ιθαγένειας να παρουσιάζουν αύξηση 75%. Πιο ψηλά βρίσκεται το πρόγραμμα του Μαυροβουνίου με τις αιτήσεις να παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 142%.

Τα στοιχεία αφορούν το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σύγκριση με το 4ο τρίμηνο του 2019. Όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η Κύπρος παρέχει στον αιτητή και την οικογένεια του απεριόριστη πρόσβαση, ελευθερία κινήσεων, καλύτερη εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη απ ότι στις χώρες καταγωγής τους. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η βιομηχανία διαβατηρίων, ή της χρυσής βίζας είναι μια βιομηχανία βασισμένη στον πλούτο και την επιθυμία για ελεύθερη μετακίνηση από χώρα σε χώρα, η οποία αναπτύσσεται.

Στο δημοσίευμα, ο Dominic Volek της Henley & Partners σχολιάζει ότι «ο κόσμος θέλει την ασφαλιστική κάλυψη μιας εναλλακτικής υπηκοότητας, που του παρέχει ένα Plan B».

Ψηλό ενδιαφέρον παρουσιάζεται για αυτούς τους λόγους και για το πρόγραμμα της Μάλτας. Στα πλεονεκτήματα του κυπριακού προγράμματος πολιτογραφήσεων περιλαμβάνεται και η ελέυθερη μετακίνηση σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Πάντως το κόστος για το πρόγραμμα της Κύπρου δεν είναι στο επίπεδο όσο αυτό άλλων χωρών. Για παράδειγμα στην Πορτογαλία είναι στα 1,1 εκατ. δολάρια, 280 χιλιάδες δολάρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο 2,5 εκατ. δολάρια. Ακριβότερη είναι η βίζα του Ηνωμένου Βασιλείου που κοστίζει 2,6 εκατ. δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ