ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 00:03
24°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Επιχειρήσεις

ERMES: Νέο ξεκίνημα με επενδύσεις δίχως ΟΛΥΜΠΙΑ και CENTRAL

Newsroom K

Σχέδιο ανακαίνισης 10 εκατ. ευρώ για τα πολυκαταστήματα ERA - Θα λειτουργεί τουλάχιστον ένα πολυκατάστημα σε κάθε πόλη από το 2021

Η Ermes Department Stores Plc μαζί με τη Cyprus Trading Corporation Plc και τη Woolworth (Cyprus) Properties Plc, ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι πέτυχαν την ολοκλήρωση συναλλαγών με την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, με αποτέλεσμα να μειώσουν περαιτέρω τις υποχρεώσεις τους προς αυτές με επιπρόσθετο ποσό €119 εκατ.

Αυτό επετεύχθη με τη διάθεση κτηματικών περιουσιακών στοιχείων σε ικανοποιητικές αξίες. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις συναλλαγές αυτές παρατίθενται με σημερινή νέα ανακοίνωση των τριών εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Οι πιο πάνω πράξεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής απομόχλευσης του Ομίλου CTC που εφάρμοσε τα τελευταία χρόνια και βοηθά στο μέγιστο στην εξυγίανση του Ομίλου με τη μείωση των τραπεζικών του υποχρεώσεων, ως αποτέλεσμα της κρίσης του 2013.

Με βάση τις πιο πάνω συμφωνίες, δημιουργείται συμβατική υποχρέωση να παραδοθούν τα κτήρια που σήμερα στεγάζουν το πολυκατάστημα ΟΛΥΜΠΙΑ στη Λεμεσό και το πολυκατάστημα CENTRAL στη Λευκωσία στους νέους ιδιοκτήτες. Για το λόγο αυτό, η ERMES υποχρεώνεται να τερματίσει τη λειτουργία των δύο πολυκαταστημάτων το Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2021.

Παράλληλα, η ERMES προχωρά σε αναδιοργάνωση και αναβάθμιση των δραστηριοτήτων της. Κι αυτό ως αποτέλεσμα επίσης των πιο πάνω πράξεων, που βοηθούν τον Όμιλο να διαθέσει την αναγκαία ρευστότητα και τα κεφάλαια που χρειάζεται η ERMES, για να στηρίξει και επεκτείνει τις δραστηριότητές της και ιδιαίτερα το πρόγραμμα ανακαινίσεων για το καινούργιο concept των πολυκαταστημάτων ERA. Έτσι, με συνολική δαπάνη €10 εκατ. όλα τα πολυκαταστήματα μεταμορφώνονται σε χώρους πρωτοποριακούς, σ’ ένα περιβάλλον μοναδικής εμπειρίας για τον επισκέπτη.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά την ανακαίνιση του πολυκαταστήματος ERA στο The Mall of Cyprus που ολοκληρώνεται σύντομα, επεκτείνεται και ανακαινίζεται πλήρως το πολυκατάστημα ΑΠΟΛΛΩΝ, για να αποτελέσει τη ναυαρχίδα του Ομίλου στη Λεμεσό, μετά το κλείσιμο του ΟΛΥΜΠΙΑ. Θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο του επόμενου χρόνου. Θα ακολουθήσουν οι ανακαινίσεις του πολυκαταστήματος ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα και του πολυκαταστήματος ΚΟΡΟΙΒΟΣ στην Πάφο. Με βάση το νέο σχεδιασμό, το Συγκρότημα ERMES θα λειτουργεί τουλάχιστον ένα πολυκατάστημα σε κάθε πόλη από το 2021. Ειδικά για τη Λεμεσό, η εταιρεία βρίσκεται σε στάδιο αναζήτησης κατάλληλου χώρου για λειτουργία και δεύτερου πολυκαταστήματος, σε αντικατάσταση του ΟΛΥΜΠΙΑ.

Τα πολυκαταστήματα ERA φιλοδοξούν να γίνουν ο ηγέτης στο χώρο fashion και lifestyle στην Κύπρο και να συνδέσουν το όνομά τους με τις διεθνείς τάσεις και το πιο ενδιαφέρον μίγμα προϊόντων, με την παρουσίαση πολλαπλών brands που ικανοποιούν διαφορετικές προτιμήσεις. Υιοθετούν επίσης νέο τρόπο στο marketing και την επικοινωνία με περισσότερες προσωπικές παρεμβάσεις και εισάγουν καινοτόμες μεθόδους στον τρόπο λειτουργίας του καταστήματος, αξιοποιώντας την τεχνολογία.

Η ERMES, ο μεγαλύτερος οργανισμός λιανικού εμπορίου της Κύπρου, λειτουργεί σήμερα 71 καταστήματα, 6 από τα οποία στην Ελλάδα, με πέραν των 67.000 τετραγωνικών μέτρων λιανικής πώλησης. Συγκεκριμένα, εκτός από τα πολυκαταστήματα ERA, δραστηριοποιείται με τα καταστήματα μόδας με καθεστώς δικαιόχρησης (stand-alone fashion franchise stores) Armani Exchange, Next, OVS, Peacocks, Navy & Green, Women’secret, με την αλυσίδα ΖΑΚΟ, το Glow με καλλυντικά και αρώματα, τα αρτοποιεία και καφετέριες Artopolis, Venue Café, Coffee & More, Ergon To Go.

Τα μεγάλα καταστήματα Superhome Center DIY συνεχίζουν την εξαιρετική τους απόδοση και προγραμματίζουν στα επόμενα ένα με δύο χρόνια τη λειτουργία τριών νέων καταστημάτων, για να φθάσουν τα οκτώ παγκύπρια. Επίσης, οι υπεραγορές SPAR αναζητούν νέους χώρους σε Λευκωσία και Λεμεσό, σε αντικατάσταση από το Μάρτιο 2021 των υπεραγορών που σήμερα λειτουργούν στα πολυκαταστήματα ΟΛΥΜΠΙΑ και CENTRAL. Παράλληλα, οργανώνουν τη δυναμική διεύρυνση του δικτύου τους μέσω του συστήματος δικαιόχρησης. Η ERMES θα επανέλθει επίσης με τα γνωστά σήματά της στο The Mall of Engomi μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισής του το Φεβρουάριο 2021.

"Το Συγκρότημα ERMES μπαίνει με αισιοδοξία σε μια νέα εποχή", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ