ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέο μικρό Σχέδιο Αποχώρησης στην Τράπεζα Κύπρου

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Όσοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής θα ενημερωθούν μέσω εσωτερικού email, ενώ αιτήματα συμμετοχής θα εξεταστούν ξεχωριστά

Η Τράπεζα Κύπρου συνεχίζει ακάθεκτη στη μείωση του προσωπικού της και προχωρά σε νέο μικρό Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης.

Σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα της Τράπεζας Κύπρου προς τους υπαλλήλους, η Τράπεζα προσφέρει Σχέδιο Αποχώρησης σε περιορισμένο αριθμό μελών του προσωπικού. Όπως τονίζεται στο σημείωμα, το Σχέδιο εμπίπτει στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των εργασιών της, της πώλησης του μεγαλύτερου μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας, της σύμπτυξης τμημάτων και υπηρεσιών και της αυτοματοποίησης των διαδικασιών που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση θέσεων εργασίας.

Όσοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο θα ενημερωθούν μέσω εσωτερικού email, ενώ αιτήματα συμμετοχής από άλλα άτομα πέραν εκείνων που θα λάβουν email, θα τύχουν χειρισμού εσωτερικά.

Υπενθυμίζεται πως, τον Δεκέμβριο 2020, το Συγκρότημα ολοκλήρωσε ένα στοχευμένο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού με συνολικό κόστος ύψους €6 εκατ., και αναγνωρίστηκε στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το δ’ τρίμηνο 2020, με αρνητική επίδραση ύψους περίπου 5 μ.β. στον δείκτη Κεφαλαίου Κοινών Μετοχών Κατηγορίας 1 (CET1) στις 31 Δεκεμβρίου 2020. Η μεικτή ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου €2 εκατ. ή περίπου 1% του κόστους προσωπικού.

Το κόστος προσωπικού ανήλθε σε €101 εκατ. για το α’ εξάμηνο 2021, σε σύγκριση με €96 εκατ. για το α’ εξάμηνο 2020 (αυξημένο κατά 5% σε ετήσια βάση). Το κόστος προσωπικού ανήλθε σε €51 εκατ. για το β’ τρίμηνο 2021, σε σύγκριση με €50 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2021 (αυξημένο κατά 2% σε τριμηνιαία βάση). Το Συγκρότημα εργοδοτούσε 3.558 άτομα στις 30 Ιουνίου 2021, σε σύγκριση με 3,557 άτομα στις 31 Μαρτίου 2021 και 3,573 στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Όσοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Σχέδιο θα ενημερωθούν μέσω εσωτερικού email, ενώ αιτήματα συμμετοχής από άλλα άτομα πέραν εκείνων που θα λάβουν email, θα τύχουν χειρισμού εσωτερικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ