ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 18:28
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Εξοφλήθηκε πλήρως το ρωσικό δάνειο 1.58 δισ.

Newsroom K

Ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω τουιτ ότι η Κύπρος προχώρησε σε αυτή την ενέργεια

Στην πλήρη εξόφληση του ρωσικού δανείου προχώρησε η Κύπρος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο τουίτερ γνωστοποίησε την αποπληρωμή των 1.58 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η Κύπρος προχώρησε εντός Απριλίου με έκδοση δύο ευρωπαικών ομολόγων, με αποτέλεσμα να αντλήσει 1,25 δισ. ευρώ με σκοπό την πρόωρη αποπληρωμή του ρωσικού δανείου. Τα ομόλογα ήταν 5ετούς και 30 ετούς διάρκειας. Αναλυτικότερα, μέσω της έκδοσης του πενταετούς ομολόγου, η χώρα άντλησε 500 εκατ. ευρώ και μέσω του 30ετούς 750 εκατ. ευρώ.

Το αρχικό ποσό του δανείου ήταν στα 2,5 δισ. ευρώ και η ΚΔ είχε εξασφαλίσει το 2011. Το υπόλοιπό του ανερχόταν σε 1,57 δισ. ευρώ.

Το ποσό από τα 1,25 δισ. που άντλησε με τα δύο ομόλογα μέχρι το 1,58 δισ. για την αποπληρωμή του δανείου αντλήθηκε από το αποθεματικό ρευστών διαθεσίμων του κράτους.

Δύο μηνύματα κατά τον ΔΗΣΥ

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δημοκρατικού Συναγερμού, τα βασικά μηνύματα που απορρέουν είναι δύο. Αφενός ενυπάρχει το αμιγώς πολιτικό μήνυμα του ότι πλέον η Κύπρος δεν εξαρτάται από άλλο κράτος, και αφετέρου ξεπερνώντας και αυτό το σκόπελο, θα μπορεί η Κύπρος να καλύπτει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες αποκλειστικά από τις αγορές, με χαμηλότερο επιτόκιο και κόστος για το φορολογούμενο, συνεχίζοντας στο δρόμο της ανάκαμψης που αυτή η διακυβέρνηση έχει χαράξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ