ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φυγή κεφαλαίων 65 δισεκ. ενόψει Brexit

Το ποσό αυτό είτε έφυγε από τη χώρα είτε μετατράπηκε σε άλλο νόμισμα

ΚΥΠΕ

Ως «πρόγευση των όσων θα επακολουθήσουν» σε περίπτωση Brexit χαρακτήρισε ο Υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όσμπορν τα στοιχεία της Τράπεζας της Αγγλίας που δείχνουν ότι 65 δισεκατομμύρια λίρες στερλίνες είτε έφυγαν από τη χώρα είτε μετατράπηκαν σε άλλο νόμισμα την περίοδο Μαρτίου-Απριλίου.

Ο κ. Όσμπορν είπε ότι αυτή η κίνηση των επενδυτών οφείλεται στην ανησυχία τους για το ενδεχόμενο οι Βρετανοί να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσό που έχει χαθεί από τη βρετανική οικονομία από το απόγειο της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2009.

«Οι χρηματαγορές μας λένε αυτό που μαρτυρούν όλες οι αποδείξεις: ότι η Βρετανία θα είναι φτωχότερη σε μόνιμη βάση αν ψηφίσουμε να φύγουμε από την ΕΕ και την ενιαία αγορά», δήλωσε ο κ. Όσμπορν στο Sky News.

Απαντώντας ο ευρωσκεπτικιστής βουλευτής των Συντηρητικών Τζον Ρέντγουντ κατηγόρησε τον Υπουργό Οικονομικών για «κινδυνολογική ρητορική», η οποία προδίδει μία «αυξανόμενη απόγνωση στην Ντάουνινγκ Στριτ».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X