ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 17:27
33°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Αγροτεμάχια από 17.600 ευρώ στον πρώτο e-πλειστηριασμό

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Τα πρώτα 17 ακίνητα που μπήκαν στην πλατφόρμα θα δημοπρατηθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και στις 10 Ιανουαρίου 2020

Στο δρόμο του πρώτου πλειστηριασμού που θα διατεθούν ηλεκτρονικά μπήκαν 17 ακίνητα, τα οποία διατίθενται από τιμές που αρχίζουν 17.600 ευρώ, έως και 777.000 ευρώ. Ελληνική Τράπεζα και Gordian Holdings εγκαινίασαν την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας ηλεκτρονικών δημοπρασιών που θα την χειρίζεται ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου, με τις δημοπρασίες των εν λόγω ακινήτων που θα γίνουν στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 και στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου του 2020.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία της επίσημης πλατφόρμας δημοπρασιών με την επωνυμία «e-auction», 16 ακίνητα της Gordian Holdings θα δημοπρατηθούν στις 18 Δεκεμβρίου 2019 και 1 ακίνητο της Ελληνικής με τον νέο χρόνο στις 10 Ιανουαρίου.

Gordian και Ελληνική διέθεσαν μόνο αγροτεμάχια και οικόπεδα για να κάνει «ποδαρικό» η πλατφόρμα. Η Ελληνική δε, διέθεσε μόνο 1 αγροτεμάχιο στη Λάρνακα και συγκεκριμένα στο Μενεού, με επιφυλασσόμενη τιμή τα 777.000 ευρώ. Η Gordian, διέθεσε 10 αγροτεμάχια από όλες τις επαρχίες και για όλα τα «βαλάντια». Χαρακτηριστικά, αγροτεμάχιο στην επαρχία Λευκωσίας και συγκεκριμένα στον Λυθροδόντα 2.342 τετραγωνικών μέτρων διατίθεται με επιφυλασσόμενη τιμή 17.600 ευρώ, ενώ προς πλειστηριασμό διατίθεται και αγροτεμάχιο με επιφυλασσόμενη τιμή 495.000 ευρώ το οποίο είναι στην Τάλα της Πάφου και είναι 7.358 τετραγωνικών μέτρων.

Στον πρώτο ηλεκτρονικό πλειστηριασμό όμως θα διατεθούν και 6 οικόπεδα τα οποία βρίσκονται σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Βάσει των στοιχείων από την πλατφόρμα, το φθηνότερο οικόπεδο που θα διατεθεί στις 18 Δεκέμβρη είναι έκτασης 565 τετραγωνικών μέτρων στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Λυθροδόντα, έναντι 50.000 ευρώ. Το ακριβότερο που θα διατεθεί είναι πάλι στην Λευκωσία, όμως είναι στον Στρόβολο, 709 τετραγωνικών μέτρων και με επιφυλασσόμενη τιμή τα 120.000 ευρώ.

Η πλατφόρμα

Τη διαδικασία διαχείρισης και διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναλαμβάνουν Υπάλληλοι Πλειστηριασμού οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Πλειστηριασμού.

Η ACB E-AUCTIONS LTD είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης δια μετοχών εγγεγραμμένη στην Κύπρο με αρ. εγγραφής HE393949. Ως Διαχειριστής του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού η ACB E-AUCTIONS LTD είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση, τον έλεγχο και την αξιόπιστη λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Πλειστηριασμού, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου, δυνάμει του Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων Νόμου και του σχετικού Διατάγματος και το οποίο ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, ως το ηλεκτρονικό σύστημα πλειστηριασμού, το οποίο συνάδει με τις διατάξεις του Νόμου και του Διατάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ