ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Αλλαγή ηγεσίας στους ντιβέλοπερ

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Νέος πρόεδρος ο CEO της Cybarco, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου - Μένει ως αναπληρωτής ο Γ. Μισιρλής

Νέος Πρόεδρος των Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών (Ντιβέλοπερς) ορίστηκε ο CEO της Cybarco, Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου. Ο πρώην πρόεδρος των ντιβέλοπερς εξάλλου, Παντελής Λεπτός, ανακοίνωσε την προηγούμενη Πέμπτη πως θα άφηνε τα ηνία του Συνδέσμου από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης των Ντιβέλοπερς. Ο διευθυντής της Imperio Properties, Γιάννης Μισιρλής παρέμεινε ως αναπληρωτής πρόεδρος, ενώ ως αντιπρόεδροι ορίστηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maispa Constructions & Land Development, Γεώργιος Μάης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της L. Livadhiotis & Sons Ltd, Πανίκος Λειβαδιώτης. Ο διευθυντής της Aristo Developers Ltd., Σάββας Γεωργιάδης ορίστηκε ως γραμματέας και ο διευθυντής της Nice Day Developments Ltd, Γιάννος Πίπης ως ταμίας.

Οι επίσημες ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν εντός της ημέρας.

Κατά την τελευταία του ομιλία ως πρόεδρος των Ντιβέλοπερ ο Παντελής Λεπτός τόνισε στην ετήσια γενική συνέλευση του συνδέσμου πως το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων συνέβαλε στο να μειωθούν κατά 70% τα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ δανείων που βρίσκονταν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των επιχειρηματιών ανάπτυξης γης το 2014.

Σύμφωνα με την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, τόσο η συνεχιζόμενη ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων όσο και η άνοδος της κατασκευαστικής δραστηριότητας ήταν υποβοηθητικοί παράγοντες στην ενδυνάμωση των ισολογισμών των τραπεζών. Εξήγησε πως μέσω της αύξησης της συνολικής αξίας ενυπόθηκων ακινήτων και της βελτίωσης των προοπτικών αποπληρωμής από ΜΕΔ του κατασκευαστικού τομέα, οι οποίες αν και παραμένουν ακόμη σε υψηλό επίπεδο, κατέγραψαν πολύ σημαντική μείωση σε σχέση με το 2013. «Καλύψαμε δηλαδή ένα σημαντικό τμήμα της διαδρομής. Επιβάλλεται όμως να συνεχίσουμε, ακόμη πιο αποφασιστικά, στον ίδιο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ