ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:02
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Απαντά στο ΑΚΕΛ για το ΕΣΤΙΑ

Newsroom K

Το 70% των δανειοληπτών που επέδειξε ενδιαφέρον συμμετέχει το σχέδιο σημειώνει το Υπουργείο Οικονομικών

Το σχέδιο ΕΣΤΙΑ καταρτίστηκε μετά από διάλογο με τα πολιτικά κόμματα και τη σύμφωνο γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Οικονομικών, εις απάντηση του προς το ΑΚΕΛ, το οποίο έκανε λόγο για ένα σχέδιο με λανθασμένη φιλοσοφία και πενιχρά αποτελέσματα. Το Υπουργείο σημειώνει ότι το ποσοστό συμμετοχής στο Σχέδιο έφθασε το 70% των δανειοληπτών που επέδειξαν ενδιαφέρον. Επισημαίνει ότι το σχέδιο όπως καταρτίστηκε, καλύπτει όσους πραγματικά έχουν ανάγκη και αδυνατούν να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, καθιστώντας τα δάνεια τους βιώσιμα με τη συνδρομή των τραπεζών και του φορολογουμένου.

Σημειώνει ότι νοικοκυριά που έκαναν αίτηση και αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους παρά το ότι πληρούν τα κριτήρια, το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους κάλυψής τους μέσω άλλων κοινωνικών σχεδίων εάν κριθούν μη βιώσιμοι. Ξεκαθαρίζει ότι το Σχέδιο δεν καλύπτει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους αλλά δεν το πράττουν και είναι λογικό αυτοί να μείνουν εκτός Σχεδίου.

Όσον αφορά πρόνοιες για απόσυρση δικαστικών αγωγών, οι οποίες περιλήφθηκαν σε μεμονωμένες περιπτώσεις Συμβολαίων μεταξύ δανειοληπτών και Εταιρείας Εξαγοράς Πιστώσεων, αυτές έχουν τύχει άμεσου χειρισμού και έχουν αρθεί. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, το Μνημόνιο Συναντίληψης που έχει υπογραφεί μεταξύ της Κυβέρνησης και των συμμετεχουσών ιδρυμάτων, περιλάμβανε σαφή πρόνοια που κάλυπτε το όλο θέμα. Η Κυβέρνηση έχει κληρονομήσει και έχει κληθεί να διαχειριστεί τεράστια προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα λόγω κακών πρακτικών του παρελθόντος, που δημιούργησαν ένα μεγάλο αριθμό μη εξυπηρετούμενων δανείων. Καταλήγοντας το Υπουργείο Οικονομικών διαμηνύει ότι η διαχείριση αυτού του προβλήματος, απαιτεί σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και όχι λαϊκισμούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ