ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 21:16
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Από Αγγλία και Ρωσία το 79% των τουριστών στην Πάφο

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Αναπτύσσονται ικανοποιητικά νέοι προορισμοί λόγω των πτήσεων που έχουν δρομολογηθεί

Οι κυριότερες τουριστικές αγορές για την Επαρχία της Πάφου είναι η αγγλική και ρωσική, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το 70% των συνολικών αφίξεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Επαρχίας Πάφου Γιώργο Μάη, ο οποίος σημειώνει πως το υπόλοιπο ποσοστό προέρχεται από διάφορες άλλες χώρες, πηγές τουρισμού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Μάης ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια λόγω κυρίως των νέων πτήσεων που έχουν δρομολογηθεί, παρατηρείται να αναπτύσσονται πολύ ικανοποιητικά κάποιοι νέοι προορισμοί όπως π.χ Ισραήλ, χώρες της κεντρικής και Β. Ευρώπης, Βαλτικές χώρες, Ιρλανδία, Πολωνία κ.α.

Επεσήμανε πως υπάρχουν και κάποιες σχετικά νέες αγορές, οι οποίες μπορούν να θεωρηθούν ως ανερχόμενες π.χ ο Λίβανος, η Ελβετία και η Ουκρανία.

Η ΕΤΑΠ δίνει έμφανιση στην ολοκλήρωση του δρόμου Πάφου-Αεροδρομίου

Ερωτηθείς για τις προτεραιότητες της ΕΤΑΠ σε σχέση με την προώθηση αναπτυξιακών έργων, ο κ. Μάης σημείωσε πως όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής βρίσκονται συνεχώς στην ημερήσια διάταξη όλων των συναντήσεων που η ΕΤΑΠ πραγματοποιεί με κυβερνητικούς και κρατικούς αξιωματούχους.

Ιδιαίτερη έμφαση ωστόσο σημείωσε, δίδεται στην αναγκαιότητα να προχωρήσει χωρίς άλλη καθυστέρηση η υλοποίηση των έργων της κατασκευής της Μαρίνας στα Πότιμα, της ολοκλήρωσης του δρόμου Πάφου – Αεροδρομίου και της προώθησης της κατασκευής του παραλιακού δρόμου Χλώρακας – Πέγειας.

Επιπρόσθετα, σημαντική χαρακτήρισε την δημιουργία αθλητικών υποδομών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις, την επίσπευση της κατασκευής του δρόμου Πάφου Π. Χρυσοχούς, τη λειτουργία καζίνο στην Πάφο και την εκπόνηση μελέτης για την τουριστική ανάπτυξη της Περιοχής Π. Χρυσοχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ