ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:56
23°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Αποδεσμεύτηκε το κονδύλι του due diligence για τα διαβατήρια

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στα 1.4 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της υπηρεσίας, με διάρκεια του συμβολαίου να είναι για 3 χρόνια.

Αποδεσμεύτηκε το ετήσιο κονδύλι ύψους 1,4 εκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια, για τον έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due diligence) των επενδυτών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Οικονομικών αποδέσμευσε μετά από σχετικό αίτημα το κονδύλι που αφορά την αγορά υπηρεσιών ενδελεχούς ελέγχου της οικονομικής κατάστασης των αιτητών του προγράμματος χορήγησης υπηκοότητας έναντι επενδύσεων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης μετά το πέρας της συνεδρίας σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών τους ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατό καλύτερα μελετημένες οι περιπτώσεις που αιτούνται ένταξης στο πρόγραμμα.

Ο κ. Βότσης εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσω της δουλειάς αυτών των εμπειρογνωμόνων, θα μπορούν να δοθούν ισχυρές απαντήσεις σε όλα αυτά που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να χαλάσει την φήμη της Κύπρου στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο του ελέγχου δέουσας επιμέλειας (due diligence) ήταν ένα μέτρο που ψηφίστηκε από τον Μάιο του 2018, ωστόσο ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Βάσει του πλάνου που υπάρχει, ξένοι εμπειρογνώμονες θα εξετάζουν τους αιτητές για την πηγή των εσόδων τους, για την επειχειρηματική τους δραστηριότητα και γενικότερα το παρελθόν τους.

Έτσι θα επιλέγονται όσοι θα μπορούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα των Πολιτογραφήσεων από εδώ και στο εξής, καθώς μέχρι στιγμής ο μόνος όρος ήταν οι επενδυτές να έχουν λευκό ποινικό μητρώο.

Για το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται due diligence στους επενδυτές ή ότι δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει δεχθεί αρκετή κριτική.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ