ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 08:00
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Βλέπει την στρατηγική για τον τουρισμό το Υπουργικό

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ανοίγουν ξανά τα κεφάλαια ηχορύπανσης και laughing gas, προσεχώς τα νομοσχέδια στη Βουλή

Επίσημα, η στρατηγική για τον τουρισμό θα παρουσιαστεί το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιανουαρίου. Υπολογίζεται ότι το περιεχόμενο της θα έχει οριστικοποιηθεί λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα περί τα τέλη Δεκεμβρίου. Ανεπίσημα, το θέμα ήδη συζητείται σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο είδε κατά την προηγούμενη συνεδρία του το πρώτο πλάνο δράσεων για την υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής. Ενώπιον του, παρουσιάστηκε συγκεκριμένη πρόταση με σειρά δράσεων, η οποία και κοστολογείται, ώστε να προϋπολογιστεί.

Το σχέδιο δράσεων είναι στο στάδιο επεξεργασίας με το Υπουργείο Οικονομικών και το θέμα θα επανέλθει για διαπραγμάτευση σε επόμενες συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου. 

Στις προτεραιότητες του Υφυπουργείου για το 2020-2021 και η ρύθμιση πώλησης και κατανάλωσης αλκοόλ

Στο τραπέζι τέθηκε και το πώς προχωρά η δημιουργία ανταγωνιστικής ταυτότητας (branding) της Κύπρου, για την οποία αναμένεται ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρχουν εξελίξεις και ανακοινώσεις. πενθυμίζεται ότι από τον Μάιο τρέχει ο διαγωνιμός για την δημιουργία νέου εμπορικού σήματος για τον κυπριακό τουρισμό το οποίο θα αντικαταστήσει το «Love Cyprus».

Αναμένεται ότι η νέα τουριστική ταυτότητα της Κύπρου θα παρουσιαστεί επίσημα, το 2020 και θα περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου στις 8 Μαρτίου 2020. Βάσει των όρων του διαγωνισμού, το ύψος της προσφοράς ανέρχεται στα δύο εκατ. ευρώ, ενώ ποσό ύψους 500 χιλιάδων, το οποίο δεν περιλαμβάνεται στον διαγωνισμό,  αποτελεί την εκτιμώμενη αξία των υπηρεσιών για την διαδικασία της διαπραγμάτευσης.

 Laughing gas και ηχορύπανση

 Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στην τελευταία συνεδρία του Υπουργικού συζητήθηκε και το θέμα δημιουργίας της τουριστικής αστυνομίας. Ένα θέμα το οποίο έθεσε τους προηγούμενους μήνες ενώπιον της Βουλής ο Υφυπουργός Τουρισμού, ως λύση  για τα προβλήματα της ηχορύπανσης κυρίως στις τουριστικές περιοχές. Πάντως η ρύθμιση τόσο του θέματος της ηχορύπανσης όσο και της πώλησης και κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους χώρους είναι στο επιχειρησιακό πλάνο του Υφυπουργείο, για το 2020-2021 και αναμένεται ότι θα κατατεθούν σχετικά νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής τους επόμενους μήνες.

Στις προτεραιότητες του αρμόδιου Υφυπουργείου και η ρύθμιση της πώλησης του laughing gas, όπως και θεμάτων παραλιών όπως για παράδειγμα την εύκολη πρόσβαση ασθενοφόρων στις παραλίες. Πρόκειται για ενέργειες οι οποίες προγραμματίζονται για το 2020, χρονοδιάγραμμα το οποίο αφορά την έναρξη της συζήτησης ενώπιον του κοινοβουλίου. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ