ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 20:35
°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Βλέπουν οικονομική ανάπτυξη στα κατεχόμενα

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Το πλεόνασμα ισοζυγίου στα κατεχόμενα αφιρά τον τουρισμό και την εκπαίδευση, αναφέρει ο διευθυντής του TEPAV

«Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου αναπτύσσεται οικονομικά και τείνει να γίνει ένα οικονομικά βιώσιμο κράτος, μια σπάνια θετική εξέλιξη μεταξύ των πολλών διαφωνιών στην Ανατολική Μεσόγειο», ισχυρίζεται η αντιπολιτευόμενη τουρκική ιστοσελίδα Αχβάλ, με βάση τα τελευταία πορίσματα του Τούρκου ακαδημαϊκού Γκιουβέν Σακ. 

Ο διευθυντής του TEPAV (Ίδρυμα Έρευνας Οικονομικής Πολιτικής του Τουρκίας) επισημάνει ότι οι Τ/κ απολαμβάνουν πλεόνασμα ισοζυγίου 7,4%, και αυτό αφορά περισσότερο τον τουρισμό και την εκπαίδευση παρά την εξάρτηση από τη βοήθεια της Τουρκίας.

«Από τα 49,4% αόρατα κέρδη, η τουρκική άμεση βοήθεια αντιπροσωπεύει λιγότερο από 10%. Περισσότερο από 40% προέρχεται από τα τουριστικά έσοδα και πάνω από 40% από τα κέρδη των πανεπιστημίων. Αυτό το αποκαλώ βιωσιμότητα. Το στρατηγικό στοίχημα της Άγκυρας για να μετατρέψει τη Βόρεια Κύπρο σε μια βιώσιμη οντότητα φαίνεται να έχει κερδηθεί», σημειώνει ο Τούρκος ερευνητής.

Ο κ. Σακ προσθέτει ότι περίπου 2.000.000 τουρίστες επισκέπτονται τα κατεχόμενα και υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 φοιτητές με περίπου το ένα τρίτο να προέρχεται από τρίτες χώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ