ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 09:02
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Βρετανός ΥΠΟΙΚ: Προειδοποιεί για ύφεση χωρίς προηγούμενο

ΠΗΓΗ: skai.gr

Ο Σούνακ δήλωσε ότι παρά τα «πρωτοφανή» μέτρα ελάφρυνσης του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, δε θα σταθεί δυνατό για την Κυβέρνηση να διασώσει κάθε θέση εργασίας και κάθε επιχείρηση

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι πιθανό να αντιμετωπίσει μία ύφεση άνευ προηγουμένου λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, είπε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ.

Εμφανιζόμενος σε τηλεδιάσκεψη της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής των Λόρδων το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σούνακ είπε ότι αν και η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει «πρωτοφανή» μέτρα ελάφρυνσης του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, δε θα σταθεί δυνατό για τον ίδιο να διασώσει κάθε θέση εργασίας και κάθε επιχείρηση.

«Αυτό το lockdown έχει έναν πολύ σοβαρό αντίκτυπο στην οικονομία μας. Είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε μία σοβαρή ύφεση, όμοια της οποίας δεν έχουμε δει και ασφαλώς αυτό θα έχει αντίκτυπο στην απασχόληση», παραδέχθηκε ο Βρετανός Υπουργός Οικονομικών.

Πρόσθεσε ότι αν και όλοι ελπίζουν πως η αποκατάσταση της οικονομίας θα είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και ισχυρή, «δεν είναι προφανές πως θα υπάρξει άμεση ανάκαμψη».

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προβλέψει συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 14% φέτος, αλλά και ανάπτυξη της τάξης του 15% το 2021.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ