ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:01
33°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Διακοπές με επιδότηση από Σεπτέμβριο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Το Υφυπουργείο Τουρισμού θα καλύπτει το 25% της διανυχτέρευσης για ξενοδοχεία και καταλύματα εντός Κύπρου

Μόνο το 75% του κόστους διανυχτέρευσης θα κληθούν καταβάλουν όσοι επιλέξουν να κάνουν τις διακοπές τους εντός Κύπρου για τους επόμενους μήνες όπως προνοεί το έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού από το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», το Υφυπουργείο θα επιδοτεί, το υπόλοιπο 25%. Πρόκειται για πρόγραμμα το οποίο ήταν στα πλάνα του Υφυπουργείου τις τελευταίες εβδομάδες όπως είχε καταγράψει η «Κ» την περασμένη Τετάρτη. Το πρόγραμμα αναμένεται να τρέξει για τους μήνες Σεπτέμβριο- Οκτώβριο και Νοέμβριο και απευθύνεται σε μόνιμους κάτοικους Κύπρου. Ως ελάχιστη περίοδος διαμονής έχουν οριστεί οι δύο διανυχτερεύσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ύψος του ποσού έχει οριστεί από το Υφυπουργείο Τουρισμού μέχρι τα 2 εκατ. ευρώ.

Η προτεινόμενη μέγιστη τιμή διανυχτέρευσης για κάθε δίκλινο δωμάτιο ανέρχεται στα 80 ευρώ τουλάχιστον για το Σεπτέμβριο. Για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο η μέγιστη τιμή αναμένεται ότι θα μειωθεί. Δεν αποκλείεται να υπάρξει διαφοροποίηση των τιμών αναλόγως του ενδιαφέροντος που θα επιδείξουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα.

Σημειώνεται ότι από την στιγμή που θα πληρούνται τα κριτήρια, το σχέδιο θα καλύπτει και τις διανυχτερεύσεις που γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικρές αποδράσεις στα μέτρα σας». Ο κατάλογος των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων που θα συμμετέχουν στο σχέδιο αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες και ακολούθως θα δημοσιοποιηθεί στο κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ