ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:26
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Δημιουργείται η Αρχή για Ταμεία Προνοίας και Ασφάλειες

Newsroom K

Εγκρίθηκε επίσης φορολογική ελάφρυνση η επέκταση φορολογικής απαλλαγής για συμμετοχή των εργαζόμενων σε ταμεία, στο 1/5 του ετήσιου μισθού

Προς τη δημιουργία νέας εποπτικής αρχής για τις ασφάλειες και τα ταμεία προνοίας προσανατολίζεται η Κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης είπε ότι εγκρίθηκε η σύσταση νέας Εποπτικής Αρχής για τον τομέα των Ασφαλίσεων και των Συνταξιοδοτικών Ταμείων η οποία θα είναι ανεξάρτητη και θα λειτουργεί στα πρότυπα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, θα είναι ανεξάρτητη αυτή η αρχή και τα μέλη της θα διορίζονται από το Υπουργικό. Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθηση πως θα υπάρχει έτσι μεγαλύτερος έλεγχος και θα μεγαλώσει και η εμπιστοσύνη των πολιτών.

Πρόσθεσε επίσης ότι, το Υπουργικό Συμβούλιο έχει εγκρίνει «ως φορολογική ελάφρυνση την επέκταση φορολογικής απαλλαγής για συμμετοχή των εργαζόμενων σε ταμεία, στο ένα πέμπτο του ετήσιου μισθού».

Κατέληξε πως, οι αποφάσεις αυτές αποτελούν ουσιαστικές κινήσεις για ενδυνάμωση των συγκεκριμένων θεσμών, ενώ τόνισε ότι, με τον μεγαλύτερο έλεγχο και τη φορολογική αυτή ελάφρυνση θα αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στα Ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ