ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Οικονομία

Έβαλε την Κύπρο στον χάρτη του, Κινέζος οργανωτής ταξιδίων

Της Μαρίας Ηρακλέους

Αρχίζουν κοινά τουριστικά πακέτα με Ισραήλ και Ιορδανία, θετικό βήμα στην ανάπτυξη τουριστικών δεσμών Κύπρου- Κίνας

Μετά από μια σειρά αρνητικών εξελίξεων στο θέμα της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου, όποιες κινήσεις προέρχονται από εναλλακτικούς παίκτες και που οδηγούν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην χώρα, δεν μπορούν παρά να καταγράφονται ως θετικές. Στην προκειμένη περίπτωση, η κίνηση προέρχεται από την κινεζική αγορά και τον οργανωτή ταξιδίων CITS China International Travel Service. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην διοργάνωση ταξιδίων στην Κίνα, η οποία ιδρύθηκε το 1954 και δραστηριοποιείται σε 122 σημεία σε όλη την Κίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» τις τελευταίες εβδομάδες άρχισε την πώληση ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία περιλαμβάνουν πτήση από την Κίνα, και διανυκτερεύσεις σε Ισραήλ και Κύπρο, και μεταφορά οδικώς στην Ιορδανία. Πρόκειται για πακέτο για το οποίο άρχισαν ήδη να γίνονται κρατήσεις και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι θα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και δημοφιλές στην κινεζική αγορά.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Το πτητικό πρόγραμμα του ταξιδιωτικού πακέτου έχει αναλάβει η ισραηλινή εταιρεία El Al, η οποία υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες προχώρησε στην αύξηση των πτήσεων της από το αεροδρόμιο Λάρνακας στο Τελ Αβίβ. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στην κινεζική αγορά και μεταφέρει μεγάλους αριθμούς Κινέζων τουριστών στο Ισραήλ.

Όσο αφορά το συγκεκριμένο κοινό τουριστικό πακέτο, οι τουρίστες από Κίνα, θα επισκέπτονται αρχικά το Ισραήλ, Στη συνέχεια θα μεταβαίνουν οδικώς στην Ιορδανία, θα επιστρέφουν Ισραήλ και στη συνέχεια θα ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Κύπρο για διανυκτέρευση. Υπενθυμίζεται ότι τους προηγούμενους μήνες το Υφυπουργείο Τουρισμού είχε επαφές για προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων με Ισραήλ, Ιορδανία και Αίγυπτο, και η παρούσα εξέλιξη φαίνεται να είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών.

Τέλος Δεκεμβρίου τα στοιχεία

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά προώθησης ταξιδιωτικών πακέτων από την Κίνα στην Κύπρο, αφού ήδη η χώρα μας περιλαμβάνεται σε πακέτα ταξιδίων από την Σαγκάη προς την Μεσόγειο. Σε κάθε περίπτωση, η προοπτική της αύξησης του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα στην Κύπρο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική, καθώς πρόκειται για μια αγορά την οποία η Κύπρος προσπάθησε και στο παρελθόν να προσεγγίσει. Θα πρέπει να αναφερθεί ωστόσο ότι σε γενικές γραμμές μέχρι σήμερα οι αφίξεις τουριστών από την Κίνα διατηρούνται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Μέχρι τον Αύγουστο έφτασαν στην Κύπρο 4,411 Κινέζοι τουρίστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων Ιανουάριο, Μάρτιο, Μάιο και Ιούλιο.

Η σημασία του προγράμματος λοιπόν δεν έγκειται τόσο στους αριθμούς των τουριστικών αφίξεων, αλλά περισσότερο στο ότι πρόκειται για μια απαρχή για ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων με την κινεζική αγορά. Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό των Κινέζων τουριστών, είναι ότι δεν επιλέγουν να ταξιδέψουν μόνο στις περιόδους καλοκαιρινής αιχμής. Πρόκειται για τάση η οποία εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στη μείωση της εποχικότητας του κυπριακού τουριστικού προϊόντος. Τα ακριβή στοιχεία για αριθμούς κρατήσεων μέσω του συγκεκριμένου πακέτου, αναμένονται περί τα τέλη Δεκεμβρίου, οπότε και το Υφυπουργείο θα μπορεί διαμορφώσει πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πώς θα κινηθεί η τουριστική αγορά στο σύνολο της το 2020 και πέραν της συγκεκριμένης αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ