ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ελληνική Τράπεζα: Σημαντική μείωση κινδύνου στον ισολογισμό και στήριξη όλης της οικονομίας

Το πιο σημαντικό αυτή τη δύσκολή περίοδο, όπως σημειώνουν, είναι πως βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της

ΚΥΠΕ

Με όλα τα μέσα που έχει στην διάθεση της συνεχίζει η Ελληνική Τράπεζα την προσπάθεια για περαιτέρω μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ), όπως αναφέρουν στο ΚΥΠΕ στελέχη της Τράπεζας, τα οποία παράλληλα κάνουν λόγο «και για σημαντική μείωση κινδύνου στον ισολογισμό αφού ο δείκτης ΜΕΧ βρίσκεται κάτω από το 20%». Σημειώνουν ότι από τον Δεκέμβριο του 2016 ο δείκτης των ΜΕΧ έχει μειωθεί πέραν του 60%.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια (πέραν του 21% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας) αλλά και η πλεονάζουσα ρευστότητα καθιστούν την Ελληνική έμπιστο, ασφαλές και υγιές τραπεζικό ίδρυμα και από θέση ισχύος σε σχέση με άλλους οργανισμούς για αντιμετώπιση της κρίσης και στήριξη της οικονομίας».

Το πιο σημαντικό αυτή τη δύσκολή περίοδο, όπως σημειώνουν, είναι πως βρίσκεται δίπλα στους πελάτες της και αναφέρουν ενδεικτικά ότι μέχρι και το περασμένο καλοκαίρι είχαν δοθεί πέραν των €600 εκατομμυρίων νέων χορηγήσεων. «Η Ελληνική δεν στηρίζει μόνο παραδοσιακούς τομείς όπως τουρισμό και κατασκευές αλλά και νέους τομείς με προστιθέμενη αξία για την οικονομία του τόπου όπως για παράδειγμα μεταποίηση, υγεία, μεταφορές, ναυτιλία», υπογραμμίζουν.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι η Τράπεζα συμμετέχει ενεργά και σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια σε σχέση με την επιδότηση των επιτοκίων και σημειώνουν πως «ιδιαίτερή έμφαση δίνεται στο πολύ ελκυστικό προϊόν που αφορά τα στεγαστικά δάνεια αφού υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους πελάτες». Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πέραν των 20.000 πελατών έχουν κάνει χρήση με αναστολή δόσεων ενώ ακόμα και αυτούς τους πελάτες που δεν εμπίπτουν στο σχέδιο αναστολής δόσεων η Τράπεζα συζήτα μαζί τους για πιθανή αναδιάρθρωση.

Αύξηση 25% στην χρήση του Online Banking και 90% στις αναλήψεις από ΑΤΜ

Εξάλλου, όπως αναφέρουν στο ΚΥΠΕ στελέχη της Ελληνικής Τράπεζας, παρατηρείται και μια μεγάλη αύξηση στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης όπως είναι οι κάρτες και το Online Banking. Ειδικότερα, αναφέρουν ότι από την αρχή του χρόνου στην Ελληνική Τράπεζα παρατηρήθηκε αύξηση πέραν του 25% στη χρήση του Online Banking από υφιστάμενους χρήστες πέραν των 45.000 νέων χρηστών εγγράφηκαν στα ψηφιακά κανάλια της Τράπεζας. «Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η αύξηση στη χρήση των ΑΤΜ», υπογραμμίζουν και αναφέρουν, συγκεκριμένα, ότι από την αρχή του έτους οι καταθέσεις στις ΑΤΜ αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ οι αναλήψεις κατά 17%.

Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, είναι το γεγονός ότι το 90% των αναλήψεων πραγματοποιείται πλέον από τις ΑΤΜ, ενώ αυξημένη είναι και η χρήση των καρτών για αγορές στα καταστήματα και στο διαδίκτυο με τις συναλλαγές να έχουν αυξηθεί κατά 25% από τις αρχές του χρόνου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν στο ΚΥΠΕ ότι από τον Ιανουάριο του 2020 έχουν εκδοθεί περίπου 75.000 χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες και πλέον, το 88% των πληρωμών και μεταφορών χρημάτων εκτελείται, όπως σημειώνουν, μέσω των ψηφιακών καναλιών της Τράπεζας, ενώ μέσω του Online Banking πληρώνεται και σχεδόν το 60% των λογαριασμών κοινής ωφελείας.

Τέλος, αναφέρουν ότι η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε ήδη την εφαρμογή Apple Pay με κάρτες Visa και Mastercard της Τράπεζας και ότι από τις πρώτες κιόλας μέρες χιλιάδες πελάτες της Τράπεζας εγκατέστησαν το apple pay στα κινητά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Οικονομία: Τελευταία Ενημέρωση

X