ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:33
29°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Θα εξεταστεί από τη Γεν.Λογίστρια η υπόθεση των Καμποτζιανών

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η κ. Γεωργίου θα λειτουργήσει ως Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος

Η υπόθεση με τους Καμποτζιανούς πολιτογραφηθέντες, δηλαδή τους στενούς συνεργάτες και τα συγγενικά πρόσωπα του πρωθυπουργού δικτάτορα της Καμπότζης Hun Sen, θα οδηγηθεί ενώπιον της Γενικής Λογίστριας Ρέας Γεωργίου ως προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Εποπτείας του Ελεγκτικού Επαγγέλματος (ΑΔΕΕλΕπ).

Ερωτηθείσα η κ. Γεωργίου στο πλαίσιο παρουσίασης του Προϋπολογισμού της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος για το έτος 2020 και ΜΔΠ 2020-2022 , μονολεκτικά απάντησε πως η υπόθεση θα εξεταστεί από το ΑΔΕΕλεΠ.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα της Κύπρου και συγκεκριμένα το πρόγραμμα των πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που «τρέχει» από το 2013 απασχόλησε ξανά τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ρεπορτάζ του Reuters αναφέρει πως ο επαγγελματικός αλλά και ο συγγενικός κύκλος του πρωθυπουργού δικτάτορα Hun Sen έχουν γίνει «Κύπριοι», αφού έχουν επενδύσει στην Κύπρο και τους δόθηκε το κυπριακό διαβατήριο. Πρόσωπα στα οποία έχει απαγορευθεί η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο λόγος για την ανιψιά του πρωθυπουργού της χώρας, Hun Kimleng, ο άντρας της ονόματι Neth Savoeun που τυγχάνει να είναι ο αρχηγός αστυνομίας της Καμπότζης και ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Aun Pornmoniroth. Φυσικά, διαβατήριο έχουν λάβει οι σύζυγοι και τα τέκνα τους, όπως άλλωστε ορίζει το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ