ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 07:58
27°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Επιδότηση επιτοκίων το Plan B αντί κρατικών εγγυήσεων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Η παρουσίαση του νέου πλάνου θα γίνει την επόμενη εβδομάδα από την Κυβέρνηση - Είναι μία από τις πτυχές

Στην επιδότηση των επιτοκίων φαίνεται να κατευθύνεται το Υπουργείο Οικονομικών έναντι του νομοσχεδίου που απέσυρε προ ολίγου ο Υπουργός Οικονομικών και δεν είναι άλλο από αυτό των κρατικών εγγυήσεων, το οποίο όμως αποτελεί μόνο μία πτυχή του νέου σχεδιασμού.

Αν και ακόμα το ποσοστό το οποίο θα επιχορηγείται από το κάθε ένα δάνειο που θα δίδεται για ρευστότητα δεν είναι γνωστό, θα κυμαίνεται γύρω στο 1%.

Η επιχορήγηση θα αφορά και νέα και παλαιά δάνεια, με κύριο σκοπό να μην γίνουν Μη Εξυπηρετούμενα και δεν είναι νομοσχέδιο που θα χρειαστεί να περάσει από τη Βουλή.

Την Τρίτη, το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την απόσυρση του νομοσχεδίου ο Περί Στήριξης των Επιχειρήσεων και Αυτοτελώς Εργαζομένων σύμφωνα με το προσωρινό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την λήψη μέτρων κρατικής ενίσχυσης με σκοπό να στηριχθεί η οικονομία για την διάρκεια της τρέχουσας νόσου Covid – 19.

Το «Plan B» θα οριστικοποιηθεί εντός της εβδομάδας και θα ανακοινωθεί την επομένη.

Υπενθυμίζεται πως στο αρχικό νομοσχέδιο της 26ης Μαρτίου για παραχώρηση Κυβερνητικών Εγγυήσεων συνολικού ποσού μέχρι δύο δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι το ανανεωμένο με τις εγγυήσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ, υπήρχε επίσης πρόνοια για επιδότηση μέρους του επιτοκίου σε φυσικά πρόσωπα, αυτοτελώς εργαζομένους και επιχειρήσεις ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ