ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:40
29°
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

ΕΤΑΠ: Πάγια στρατηγική η ανάπτυξη του τουρισμού της Πάφου

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στόχος είναι η καθιέρωση της Πάφου, ως ενός ποιοτικά ανώτερου τουριστικού προορισμού ο οποίος θα είναι σε πλήρη λειτουργία ολόχρονα

Στην πάγια στρατηγική της ΕΤΑΠ Πάφου που είναι η ανάπτυξη του τουρισμού της επαρχίας, μέσω της ποιοτικής αναβάθμισης του προσφερόμενου προϊόντος και υπηρεσιών, καθώς και η επανατοποθέτηση της Επαρχίας στις προτιμήσεις των επισκεπτών και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, αναφέρθηκε στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης της ΕΤΑΠ ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Πάφου, Γιώργος Μάης.

Σε ανακοίνωση η ΕΤΑΠ αναφέρει πως σήμερα πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή μόνο των μελών της ΕΤΑΠ Πάφου λόγω Υπουργικού διατάγματος για περιορισμό του ιού COVID-19, στο Ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου. Ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Πάφου, Γιώργος Μάης, εν συντομία αναφέρθηκε στα πεπραγμένα και τις δράσεις της εταιρείας κατά το 2019, και ανέλυσε τα δεδομένα και προοπτικές της Πάφου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας και κατέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις .

Ο Μάης επεσήμανε ότι στόχος είναι η καθιέρωση της Πάφου, ως ενός ποιοτικά ανώτερου τουριστικού προορισμού ο οποίος θα είναι σε πλήρη λειτουργία ολόχρονα. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις θέσεις και εισηγήσεις της ΕΤΑΠ όπως, στην αύξηση των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Πάφου και καθιέρωση δρομολογημένων πτήσεων καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, στην υλοποίηση των εκκρεμούντων προγραμματισμένων ιδιωτικών και δημόσιων έργων υποδομής και ανάπτυξης όπως είναι η κατασκευή μαρίνας στα Πότιμα, η δημιουργία προβλητών στην Πάφο και την περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

Ακόμη το οδικό Δίκτυο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς και Δρόμος Αεροδρομίου -Πάφου- Μαρίνας, η αναβάθμιση παραλιών και σχετιζόμενων υπηρεσιών, η αναβάθμιση, ο εμπλουτισμός και συνέχιση του εξωραϊσμού δομημένου περιβάλλοντος, η στήριξη και ενθάρρυνση εκπαίδευσης και εργοδότησης ντόπιου προσωπικού στην τουριστική βιομηχανία καθώς και η περαιτέρω διεύρυνση τουριστικών αγορών. Ο κ. Μάης αναφέρθηκε και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και έμφαση κατά τους μήνες Νοέμβριο μέχρι Μάρτιο, στην περισσότερη έμφαση που πρέπει να δοθεί σε εξειδικευμένες μορφές τουρισμού όπως υπαίθρου, αθλητικού τουρισμού κ.α, στην παροχή ουσιαστικών κινήτρων για άμεση αναβάθμιση τουριστικών μονάδων και σχετιζόμενων υπηρεσιών, αλλά και στα κίνητρα στις ξενοδοχειακές και άλλες παρεμφερή μονάδες για απάμβλυνση των ζημιών από την πανδημία.

Επεσήμανε δε, την αναγκαιότητα για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και δημιουργία νέων εμπειριών για τον επισκέπτη. Κλείνοντας ο κ. Μάης επιβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η ΕΤΑΠ Πάφου θα συνεχίσει και θα αναβαθμίσει τις προσπάθειες της. Κάλεσε όλα τα μέλη, να ενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε όλοι μαζί να κτίσουν στις βάσεις που τέθηκαν, αλλά και στα καλά αποτέλεσμα των τελευταίων χρόνων με άμεσο στόχο την ανάκαμψη και την έξοδο από την πολύ αρνητική κατάσταση που επισώρευσε η πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ