ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 12:35
30°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Εξελίξεις εντός των επόμενων εβδομάδων με Ρωσία για τα φορολογικά

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Κύπρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις Αρχές και διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών

Θα υπάρξει κατάληξη εντός των επόμενων εβδομάδων σχετικά με τις συζητήσεις που διεξάγονται μεταξύ Κύπρου και Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφορικά με το αίτημα της τελευταίες για τροποποιήσεις στη συνθήκη αποφυγής διπλής φορολογίας.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του πρωτοκόλλου που τροποποιεί την υφιστάμενη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Ελβετίας, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με το θέμα.

Όπως μεταφέρει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πετρίδης, η Κύπρος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις ρωσικές αρχές και διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσική Ομοσπονδία υπέβαλε αίτημα για αύξηση της παρακράτησης φόρου από μερίσματα, που τώρα κυμαίνεται μεταξύ 5% και 10% σε 15%, καθώς και για αύξηση της παρακράτησης φόρου σε έσοδα από τόκους από 0% σε 15%.

«Έχουμε από την πρώτη στιγμή δηλώσει τη θέλησή μας να βρούμε μια κοινή και αμοιβαία συμφωνημένη λύση επί του θέματος, πάντα είχαμε μια πολύ καλή συνεργασία με τις φορολογικές αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε ο κ. Πετρίδης, προσθέτοντας πως «έχουμε θέσει ενώπιον της ρωσικής πλευράς, τα θέματα τα οποία μας απασχολούν όσον αφορά εξαιρέσεις και άλλα ζητήματα».

Κατέληξε πως, «είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να υλοποιηθεί από ρωσικής πλευράς η δηλωθείσα θέση ότι (η τροποποίηση) δεν αφορά μόνο την Κύπρο αλλά και άλλους προορισμούς που έχουν την ίδια φορολογία με την Κύπρο», σημειώνοντας ότι «νομίζω ότι θα υπάρχει κατάληξη εντός των επόμενων εβδομάδων».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ