ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:32
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Η Κύπρος κατέχει τον χαμηλότερο πληθωρισμό της Ευρώπης

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται και η Ελλάδα καθώς φτάνει μόλις το -0,3%

Τον χαμηλότερο πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται να κατέχει η Κύπρος σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, αφού βρίσκεται στο -0,5%. Ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ ήταν 0,7% τον Οκτώβριο του 2019, από 0,8% το Σεπτέμβριο.

Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,3%. Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 1,1% τον Οκτώβριο του 2019, από 1,2% το Σεπτέμβριο. Ένα χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό ήταν 2,3%. Στην Κύπρο ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός στο -0,5% τον Οκτώβριο (στο ίδιο ποσοστό με το Σεπτέμβριο) και ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 1,9%. Στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός γύρισε σε αρνητικό έδαφος στο -0,3%, από 0,2% το Σεπτέμβριο και 1,8% το προηγούμενο έτος.

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στην Κύπρο (-0,5%), στην Ελλάδα (-0,3%) και στην Πορτογαλία (-0,1%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (3,2%), στην Ουγγαρία (3,0%) και στη Σλοβακία (2,9%).

Σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε οκτώ και αυξήθηκε σε πέντε.

Τον Οκτώβριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+0,69 ποσοστιαίες μονάδες, π.μ.), τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό (+0,29 π.μ.), μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,07 π.μ.) και την ενέργεια (-0,32 π.μ.).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ