ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 23:15
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Καρούσος: Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε περισσότερους επιβάτες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Με τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί θωρακίζουμε την Κύπρο και μειώνουμε το ρίσκο μεταφοράς του ιού στην Κύπρο, δήλωσε ο Υπουργός Μεταφορών

Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε περισσότερους επιβάτες και φυσικά τουρίστες, λαμβάνοντας όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την Κύπρο και να μειώσουμε το ρίσκο μεταφοράς του ιού στον τόπο μας, επισημαίνει ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, όπου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στο μνημόσυνο των ηρώων της τουρκικής εισβολής, που τελέστηκε το πρωί στον Μητροπολιτικό ναό Παναγίας Παντανάσσας, ο κ. Καρούσος, σε σχέση με τις πτήσεις προς το νησί, επεσήμανε ότι με τα πρωτόκολλα και τις διαδικασίες που έχουν αποφασιστεί «θωρακίζουμε την Κύπρο και μειώνουμε το ρίσκο μεταφοράς του ιού στην Κύπρο».

Όπως είπε, η επιβατική κίνηση αυξάνεται από βδομάδα σε βδομάδα. «Ξεκινήσαμε με μερικές πτήσεις και μερικές εκατοντάδες επιβάτες, σήμερα έχουμε περίπου 6 χιλιάδες επιβάτες κατά μέσο την ημέρα και αυτή η κίνηση θα αυξάνεται, ιδιαίτερα όταν μετά από την 1η Αυγούστου προστεθεί και το Ηνωμένο Βασίλειο, ως κατηγορία Β. Όσες περισσότερες χώρες ταξινομούνται ως κατηγορία Α και Β, τόσο θα αυξάνεται και η επιβατική κίνηση», τόνισε.

Ο Υπουργός Μεταφορών παρουσιάστηκε θετικός σε σχέση με την άφιξη επιβατών στην Κύπρο και έκανε λόγο για νέους πτητικούς προορισμούς. «Βλέπουμε ότι αρκετές αεροπορικές εταιρείες προγραμματίζουν ή προσθέτουν και νέους πτητικούς προορισμούς που δεν είχαμε πριν, αυτό είναι από τα θετικά που έχουμε αξιοποιήσει όπως παράδειγμα ότι θα έχουμε απευθείας πτήσεις προς τη Γαλλία, από δύο αεροδρόμια στη Δανία, έχουμε αρκετά αεροδρόμια στη Γερμανία. Είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που έχουμε τόσα πολλά αεροδρόμια στη Γερμανία, βλέπουμε, δηλαδή, ότι υπάρχει σημαντικός αριθμός επιβατών, ιδιαίτερα τουριστών από Ελβετία και Αυστρία».

Ωστόσο όπως είπε αυτό, δεν εφησυχάζει την Κυβέρνηση. «Σίγουρα είναι δύσκολοι καιροί εμείς κάνουμε σταδιακό άνοιγμα. Είναι σημαντικό να διατηρήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα θετικά που έχουμε κτίσει με τόσο κόπο στην εποχή του κορωνοϊού ώστε να είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε περισσότερους επιβάτες και φυσικά τουρίστες».

Σχολιάζοντας καταγγελίες πολιτών ότι σε πτήση από τη Γερμανία δεν έγιναν θερμομετρήσεις ή έλεγχοι, ο κ Καρούσος ανέφερε ότι η θερμομέτρηση των επιβατών γίνεται με θερμοκάμερα και είναι αυτόματη. «Ο επιβάτης δεν πηγαίνει μόνος του και του παίρνουν θερμοκρασία. Υπάρχουν θερμοκάμερες, είναι ειδικά συστήματα τα οποία τα διαχειρίζεται το Υπουργείο Υγείας και μάλιστα έχω πάει και στα δύο αεροδρόμια αρκετές φορές και έχω παρακολουθήσει και επιβλέψει πώς γίνεται η όλη η διαδικασία. Η Γερμανία είναι χώρα κατηγορίας Α, άρα είναι χώρα για την οποία δεν χρειάζεται οποιοδήποτε πιστοποιητικό για να ταξιδέψεις από τη Γερμανία προς την Κύπρο. Οι δειγματολογικοί έλεγχοι σε πτήσεις επιλέγονται από το Υπουργείο Υγείας. Πιθανόν η συγκεκριμένη πτήση να μην επιλέγηκε για τέτοιο έλεγχο», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι ανήκει στην κατηγορία Α, «έτσι την έχουν ταξινομήσει οι ειδικοί, δεν είναι πολιτικές αποφάσεις τις οποίες λαμβάνουμε υπόψη για να ανοίξουμε ή να ταξινομήσουμε μια χώρα. Το μοντέλο το οποίο ακολουθούμε εμείς και έχουμε κτίσει όπως είπα με τόσο κόπο στηρίζεται καθαρά σε επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία τα αξιολογούν μια ομάδα ειδικών που τους έχει αναθέσει το Υπουργείο Υγείας αυτό το έργο. Δεν με ανησυχεί η κατάσταση στην Ελλάδα, όμως όπως έχω αναφέρει στηριζόμαστε σε επιδημιολογικά δεδομένα και με βάση αυτά, μια χώρα αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται. Έχουμε ένα δυναμικό μοντέλο, το οποίο ακολουθούμε, αυτή είναι και η διαφορά μας από πολλές άλλες χώρες και το ακολουθούμε αυτό, άρα εξαρτόμαστε καθαρά από ό,τι πουν οι ειδικοί».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ