ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 10:38
16°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Λουκέτο στα περισσότερα καταστήματα του Συνεργατισμού για 24 ώρες

Newsroom K

Μέλη της ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΠΑΣΥΔΥ απεργούν λόγω του αδιεξόδου στις συνομιλίες για τη συλλογική σύμβαση, ενώ η ΟΕΒ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με την απόφαση

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και μέλη των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ, με τα μέλη των συντεχνιών πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, σε συνέχεια της προειδοποιητικής 3ωρης στάσης εργασίας στις 27/06/2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ΣΕΚ-ΠΕΟ-ΠΑΣΥΔΥ κατά τη συνάντηση των τριών Συντεχνιών ΣΕΚ – ΠΕΟ και ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. με το Γενικό Διευθυντή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες της Σ.Κ.Τ. την Πέμπτη, 06/07/2017, έχει επαναβεβαιωθεί το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι μεταξύ μας διαπραγματεύσεις σε σχέση με την εφαρμογή βασικών προνοιών της Ειδικής Συμφωνίας Πλαίσιο 2014 – 2018».

Επισημαίνεται δε ότι η αρνητική και άτεγκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο για τήρηση των συμφωνηθέντων δεν έχει διαφοροποιηθεί παρά την υπεύθυνη στάση και τις συνεχείς εκκλήσεις των Οργανώσεών για συνεργασία προς την κατεύθυνση αυτή. «Λυπούμαστε που είμαστε αναγκασμένοι να κλιμακώσουμε τα απεργιακά μέτρα, τα οποία επανατονίζουμε ότι για εμάς δεν αποτελούν αυτοσκοπό, όμως δυστυχώς δεν μας μένει άλλη επιλογή μετά από τις προσεγγίσεις και την εν γένει πλήρη αρνητική στάση που επιδεικνύει η εργοδοτική πλευρά στη διαχείριση των προβλημάτων του προσωπικού», αναφέρουν.

Προστίθεται ότι, «ο αγώνας που έχει ξεκινήσει συνεχίζεται και έχουμε καθήκον όλοι μαζί ενωμένοι και συσπειρωμένοι γύρω από τις Συντεχνίες μας, να προχωρήσουμε απερίσπαστοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας που είναι ο σεβασμός και η τήρηση όλων όσων έχουμε συμφωνήσει με την Σ.Κ.Τ., με αποφασιστικότητα και χωρίς παρεκκλίσεις».

Παράλληλα τονίζεται ότι οι συντεχνίες σέβονται τις επιλογές όλων των συναδέλφων αλλά δεν αποκλείουν κανέναν από τη συμμετοχή στο δίκαιο αγώνα τους. «Επανατονίζουμε ότι η μάχη που δίνουμε είναι αγώνας που αφορά το μέλλον όλων των εργαζομένων, το μέλλον του Οργανισμού αλλά και των πελατών της μεγάλης οικογένειας του Συνεργατισμού», αναφέρουν.

Αντίθετη η ΟΕΒ

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) με ανακοίνωσή της εκφράζει την απαρέσκεια του επιχειρηματικού κόσμου για τη λήψη απεργιακών μέτρων από τις συντεχνίες ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ σε βάρος του Συνεργατικού Κινήματος.

Ο Συνεργατισμός είναι συστημικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ιδιαίτερα σημαντική αποστολή στην χρηματοδότηση και αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, τονίζει ότι τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε το Κίνημα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των παραγόντων, Κράτους-Διοίκησης-Διεύθυνσης-Εργαζομένων, αρχίζουν σιγά-σιγά να ομαλοποιούνται και να ανοίγονται μπροστά απεριόριστες προοπτικές.

Προσθέτει πως, η υπευθυνότητα που οι τρεις αυτές συντεχνίες επέδειξαν στην περίοδο κορύφωσης της κρίσης, συνέβαλε σημαντικά στις προσπάθειες σταθεροποίησης του Κινήματος. Η ίδια υπευθυνότητα, σύνεση και αυτοσυγκράτηση από πλευράς του συνδικαλισμού πρέπει να συνεχιστεί μέχρις ότου ο Συνεργατισμός αφήσει οριστικά πίσω του τους κινδύνους.

Τέλος, η ΟΕΒ καλεί τις τρεις συντεχνίες να εγκαταλείψουν την οδό της δυναμικής αντιπαράθεσης και να δώσουν στον διάλογο την ευκαιρία να οδηγήσει σε συναινετικές και αμοιβαία αποδεχτές ρυθμίσεις. Ουδέποτε η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ