ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:44
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Κυβερνητικές εγγυήσεις για δάνεια ΜμΕ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση για άλλους 18 μήνες του ισχύοντος πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη την παραχώρηση κυβερνητικών εγγυήσεων προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη δανείου ύψους 50 εκ. ευρώ για την RCB Bank και 100 εκ. ευρώ για την Τράπεζα Κύπρου, για τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων αλλά και εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας, σύμφωνα με τις σχετικές μελέτες αξιολόγησης, τα σχέδια κρίνονται επιτυχημένα καθώς επιτυγχάνεται ο στόχος που ήταν η στήριξη κυρίως των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποιήσης στη βιομηχανία, στις υπηρεσίες, στον τουρισμό και τις υποδομές οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη αλλά και την απασχόληση.

Εξάλλου, ο κ. Σεντώνας είπε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την επέκταση για άλλους 18 μήνες του ισχύοντος πλαισίου παροχής φορολογικών κινήτρων σε φυσικά πρόσωπα που επενδύουν σε καινοτόμες επιχειρήσεις, είτε απευθείας είτε μέσω επενδυτικού Ταμείου.

Σύμφωνα με το υφιστάμενο πλαίσιο έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 39 εταιρείες, με τους επενδυτές των εταιρειών αυτών να μπορούν να επωφεληθούν φορολογικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ