ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Οικονομία

Λύσεις για αναστολή των εκποιήσεων και εντός 2021 αναζητεί η Βουλή από τις τράπεζες

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Aναβολή της ψήφισης μιας σειράς προτάσεων νόμου

Η Ολομέλεια της Βουλής συμφώνησε στην αναβολή της ψήφισης μιας σειράς προτάσεων νόμου που κατατέθηκαν από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών και το ΕΛΑΜ σχετικά με την αναστολή των εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων σε μια περίοδο όπου επιχειρήσεις και νοικοκυριά πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με τις προτάσεις γίνονταν εισήγηση η αναστολή των εκποιήσεων να συνεχιστεί μέχρι τον Μάρτιο ή και τον Ιούνιο του 2021.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου πρότεινε στην Ολομέλεια να αναβληθεί το θέμα για μερικές μέρες, αφού όπως είπε υπάρχει συμφωνία από όλους ότι πρέπει να δοθούν ακόμα μερικοί μήνες μέσα από τις πολύ δύσκολες συνθήκες στους πολίτες όσον αφορά τις εκκρεμότητες και τα δάνειά τους.

Όπως είπε «όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε», ωστόσο σημείωσε ότι πιθανώς μια νομοθετική ρύθμιση να αντιβαίνει σε συνταγματικές πρόνοιες και θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις ώστε να υπάρξει το αποτέλεσμα που όλοι θέλουν χωρίς συνταγματικά προβλήματα.

Οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων αποδέχτηκαν την πρόταση του κ. Νεοφύτου.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι οι τράπεζες θα πρέπει να έρθουν να συναντήσουν τα δικαιολογημένα ζητήματα για προστασία από τις εκποιήσεις και ότι αν δεν το πράξουν οι προτάσεις μπορούν να μπουν σε ψήφιση και την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τους προϋπολογισμούς. Αν δεν το πράξουν, όπως είπε, η προτάσεις θα μπουν σε ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα μαζί με τον προϋπολογισμό.

Και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι και οι τραπεζίτες θα πρέπει να αποδείξουν καλή τη πίστη ότι δεν θα αξιοποιούν παράθυρα στη νομοθεσία με αποτέλεσμα να δημιουργούν τεράστια προβλήματα.

Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι το θέμα πρέπει να λυθεί με τον α’ ή τον β’ τρόπο πριν από το τέλος του έτους.
Ο βουλευτής της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι θα πρέπει γίνει τροποποίηση των σχετικών νομοθεσιών για να αποκατασταθούν οι δανειολήπτες.

Ο βουλευτής της Αλληλεγγύης Μιχάλης Γιωργάλλας ζήτησε να υπάρξει καλή διάθεση για αναστολή των εκποιήσεων μέχρι τον Μάρτιο και να υπάρξει συμπαράταξη από τον ΥΠΟΙΚ απέναντι στις τράπεζες.

Ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ζήτησε να δοθεί μια οριστική λύση με τη διαγραφή του νόμου του 2018 που δεν επιτρέπει σε δανειολήπτες να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Άγγελος Βότσης είπε ότι η όποια αναβολή στις εκποιήσεις θα πρέπει να αφορά όχι μόνο τις τράπεζες αλλά και τα ταμεία.

Ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου είπε ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί ευρεία πίεση προς τις τράπεζες για να αλλάξουν τη γνώμη τους.

Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου ζήτησε να υπάρξει αναστολή των εκποιήσεων και διερωτήθηκε πώς οι τράπεζες έκαναν κέρδη μέσα στην πανδημία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ