ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 13:09
22°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Οι χρεώσεις και η διαδικασία επικοινωνίας με τις κατεχόμενες περιοχές

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Στο κομμάτι των χρεώσεων για την κατάσταση περιαγωγής στις κατεχόμενες περιοχές, θα ισχύει ειδικό τιμολόγιο

Με μια απλή διαδικασία η οποία θα ολοκληρώνεται από το κινητό τηλέφωνο, θα επιτυγχάνεται η τηλεφωνική επικοινωνία προς και από τις κατεχόμενες περιοχές. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της «Κ», ο κάτοχος κινητού τηλεφώνου όταν μεταβαίνει στις κατεχόμενες περιοχές θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει την ενεργοποίηση του κινητού του τηλεφώνου, σε κατάσταση περιαγωγής.

Συγκεκριμένα. Τα κινητά τηλέφωνα παρόχων στις ελεύθερες περιοχές όταν βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές, δεν θα ενεργοποιούνται αυτόματα σε κατάσταση περιαγωγής, όπως συμβαίνει με ταξίδια στο εξωτερικό. Για να ενεργοποιηθεί η περιαγωγή και ως εκ τούτου να είναι δυνατή η επικοινωνία του κινητού με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας στο κατεχόμενο μέρος της Κύπρου θα πρέπει ο κάτοχος τηλεφώνου να στείλει γραπτό μήνυμα SMS με την εντολή ON κενό ROA και αποστολή στον αριθμό 8000.

Στη συνέχεια ο κάτοχος του κινητού θα λαμβάνει μήνυμα με τις σχετικές πληροφορίες χρεώσεων του κινητού σε κατάσταση περιαγωγής, σε περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι εκτός του αποτελεσματικού ελέγχου της κυβέρνησης λόγω της Τουρκικής κατοχής. Τα κινητά τηλέφωνα που ενεργοποίησαν την περιαγωγή, θα μπορούν στη συνέχεια να την απενεργοποιήσουν όταν θα επιστρέφουν στις ελεύθερες περιοχές.

Η αντίστοιχη διαδικασία θα πραγματοποιείται και από τους κατόχους κινητών των κατεχομένων περιοχών

Η απενεργοποίηση θα γίνεται και πάλι με γραπτό μήνυμα SMS με την εντολή OF κενό ROA και αποστολή στον αριθμό 8000. Όπως μας επισημάνθηκε αν ένα τηλέφωνο παραμείνει σε κατάσταση περιαγωγής και βρίσκεται κοντά στην γραμμή κατάπαυσης του πυρός, θα μπορεί να συνδέεται από μόνο του, με δίκτυα των κατεχομένων.

Αποτέλεσμα οι κάτοχοι των κινητών αυτών, να χρεώνονται με το ειδικό τιμολόγιο που έχει συμφωνηθεί. Η αντίστοιχη διαδικασία θα πραγματοποιείται και από τους κατόχους κινητών των κατεχομένων περιοχών όταν έρχονται στις ελεύθερες περιοχές

Χρεώσεις

Στο κομμάτι των χρεώσεων για την κατάσταση περιαγωγής στις κατεχόμενες περιοχές, θα ισχύει ειδικό τιμολόγιο. Για τις εξερχόμενες κλήσεις εντός Κύπρου έχει συμφωνηθεί χρέωση 29 σεντς το λεπτό. Για κλήσεις διεθνούς προορισμού 85 σεντ το λεπτό. Εξερχόμενες κλήσεις εντός Κύπρου χαρακτηρίζονται αυτές που γίνονται, εντός του συνόλου της κυπριακής επικράτειας από κινητά παρόχων των ελευθέρων περιοχών και κινητά τ/κ δικτύων.

Διεθνείς κλήσεις είναι αυτές από κινητά παρόχων των ελευθέρων περιοχών και κινητών δικτύων  των κατεχομένων περιοχών εκτός του συνόλου της κυπριακής επικράτειας. Για τα γραπτά μηνύματα (SMS) η χρέωση είναι 3,5 σεντς το λεπτό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ