ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:03
31°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Περδίος: Σύντομα η τελική έκδοση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Θα δοθεί έμφαση στην συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό και στην νέα ταυτότητα της χώρας

Η επαρχία της ελεύθερης Αμμοχώστου θα συνεχίσει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υφυπουργείου Τουρισμού, δήλωσε ο Υφυπουργός, Σάββας Περδίος, σημειώνοντας, παράλληλα, πως «σύντομα θα είμαστε έτοιμοι να εκδώσουμε την τελική έκδοση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2020-2030».

Σε χαιρετισμό του στην 3η Χοροεσπερίδα του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ, στην Αγία Νάπα, ο κ. Περδίος ανέφερε ότι βρίσκεται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου «εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος διαβεβαιώνει ότι ο τουρισμός είναι και θα παραμείνει μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησης». Αναφερόμενος στα μελλοντικά σχέδια του Υφυπουργείου, ο κ. Περδίος είπε ότι για τα έτη 2020 και 2021 «θα δώσουμε έμφαση στη συνδεσιμότητα της Κύπρου με το εξωτερικό, στη νέα ταυτότητα της χώρας, δηλαδή το λεγόμενο branding το οποίο θα λανσάρει τον Μάρτιο στη Γερμανία, στην εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου και στην αγορά ηλεκτρονικής πλατφόρμας, η οποία θα βοηθά τόσο το Υφυπουργείο όσο και τους ξενοδόχους να αξιολογούν την ποιότητα των υπηρεσιών τους και την ποιότητα των υπηρεσιών της Κύπρου σε επίπεδο περιοχών, το λεγόμενο «On-Line Reputation Management».

Σημείωσε ακόμα ότι ο εμπλουτισμός των ξενοδοχείων έχει επιτευχθεί με τη τριβή των ξενοδόχων και τα κίνητρα της κυβέρνησης, ωστόσο πρόσθεσε «το Υφυπουργείο Τουρισμού με τους ξενοδόχους συνοδοιπόρους, θα επιδιώξει να λύσει την επόμενη διετία, το θέμα του εμπλουτισμού του τουριστικού προϊόντος». Ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στους στόχους του Υφυπουργείου Τουρισμού, λέγοντας πως μεταξύ αυτών είναι η κατηγοριοποίηση των παραλιών, η απαγόρευση του αλκοόλ σε κοινόχρηστους χώρους, η επίλυση του προβλήματος της ηχορύπανσης, και η δημιουργία τουριστικής Αστυνομίας.

Για το θέμα της συνδεσιμότητας είπε ότι «εδώ και έξι μήνες οι προσπάθειές μας σε συνεννόηση με την Hermes Airports είναι άοκνες, ούτως ώστε να αναπτύξουμε και άλλο τη συνδεσιμότητα» και πρόσθεσε πως πρόσφατα ανακοινώθηκε η συμφωνία με την αεροπορική εταιρεία “CONDOR” η οποία θα συνδέσει την Κύπρο με τη Γερμανία επιπλέον οκτώ φορές την εβδομάδα. Επιπλέον σημείωσε, έχουν προστεθεί δύο πτήσεις της “TUI” από τη Γερμανία που σημαίνει δέκα επιπλέον πτήσεις την εβδομάδα, ενώ πρόσφατα η Hermes Airports ανακοίνωσε επιπλέον 9% στον αριθμό επιβατικών θέσεων για τον φετινό χειμώνα.

Ανέφερε ακόμα ότι «αυτό που μας έδειξε η Thomas Cook, πρέπει να το εκλάβουμε ως μήνυμα ότι ήρθε η ώρα να δούμε και άλλες αγορές εκτός των παραδοσιακών». Πρόσθεσε πως «η Βρετανία και η Ρωσία θα είναι πάντα σημαντικές για την Κύπρο, ωστόσο αυτό δεν είναι πλέον αρκετό, διότι» όπως εξήγησε «αν θέλουμε τη συνεχόμενη ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας πρέπει να δούμε και άλλες χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία, οι σκανδιναβικές χώρες και ο αραβικός κόσμος» απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση προς τους ξενοδόχους να στηρίξουν σ’ αυτό το θέμα το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Ο Σάββας Περδίος στον χαιρετισμό του είπε επίσης ότι «η Αμμόχωστος θα συνεχίσει να έχει την αμέριστη συμπαράσταση της Κυβέρνησης και ιδιαίτερα του Υφυπουργείου Τουρισμού» και υποσχέθηκε να συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για τον τουρισμό.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου, Δώρος Τάκκας, αναφέρθηκε στην κατάρρευση του τουριστικού κολοσσού Thomas Cook και στις συνέπειες που προκύπτουν από αυτό και πρόσθεσε ότι «παρά τη χρεοκοπία της μητρικής εταιρείας, το σκανδιναβικό κομμάτι της εταιρείας λειτουργεί κανονικά, περιορίζοντας, έτσι, σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές επιπτώσεις ειδικά στην επαρχία Αμμοχώστου. Ευελπιστούμε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα που τώρα αντιμετωπίζει και να συνεχίσει να προσφέρει στον τουρισμό της Κύπρου», σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου είχαμε μια σχετικά καλή τουριστική χρονιά, η οποία αναμενόταν να κλείσει με μικρή μείωση τόσο στις αφίξεις όσο και στα έσοδα. Η χρεοκοπία όμως της Thomas Cook, πέραν από την άμεση οικονομική ζημιά που επέφερε, μας στέρησε και αρκετές χιλιάδες αφίξεις, κυρίως Βρετανούς και πιο λίγο Γερμανούς, για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο. Μέρος των κρατήσεων αυτών καλύφθηκαν από άλλους τουριστικούς οργανισμούς και κυρίως από τη ρωσική αγορά», ανέφερε.

Μετά τους χαιρετισμούς έγιναν βραβεύσεις και στο πλαίσιο του Ειδικού Βραβείου Αναγνώρισης που έχει καθιερωθεί τιμήθηκε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού, για τον ρόλο του, τις καλές του υπηρεσίες και την προσφορά του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αλλά ιδιαίτερα προς το περιβάλλον.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ