ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 14:20
32°
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Πρεμιέρα με 15 ακίνητα για τα e-auctions

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Στις 10 το πρωί θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για 9 αγροτεμάχια και 6 οικόπεδα

Πρεμιέρα με 15 ακίνητα κάνει η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, όλα είναι της εταιρείας διαχείρισης δανείων Gordian Holdings, η οποία και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τα δάνεια που απέκτησε η Apollo Global Management από την Τράπεζα Κύπρου, το γνωστό πλέον «Helix 1». Βάσει της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, στις 10 το πρωί θα διεξαχθούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για 9 αγροτεμάχια και 6 οικόπεδα. Προς το παρόν, καμία κατοικία ή διαμέρισμα δεν διατίθεται. Τα δεδομένα δείχνουν πως είναι από όλες τις επαρχίες. Στην πλατφόρμα παρουσιάζεται πως οι επόμενοι πλειστηριασμοί θα διεξαχθούν στις 30 Δεκεμβρίου, στις 10 Ιανουαρίου 2020 και στις 31 Ιανουαρίου 2020. Συνολικά, θα διατεθούν στους επόμενους πλειστηριασμούς, άλλα 14 ακίνητα. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται μόνο εργάσιμη ημέρα Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. και εκτός από τις αργίες. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και πολίτες εκτός Κύπρου, ενώ προς πλειστηριασμό θα διατίθενται όλων των ειδών τα ακίνητα, όπως κατοικία, επαγγελματικός χώρος, κατάστημα, γραφείο, θέση στάθμευσης (parking), αποθήκη, βιομηχανικός-βιοτεχνικός χώρος, οικόπεδο, οικόπεδο με κτίσμα, αγροτεμάχιο, αγροτεμάχιο με κτίσμα και ξενοδοχειακή μονάδα. Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα πρέπει να εγγραφεί ως υποψήφιος προσφοροδότης, οπότε μπορεί να λαμβάνει μέρος για δικό του λογαριασμό ή ως εκπρόσωπος άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων.

Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, τράπεζες και διαχειριστές δανείων εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μείωση των ΜΕΔ στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα. Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αναφέρει πως τα ΜΕΔ ανέρχονται πλέον στα 9,68 δισεκατομμύρια ευρώ, βάσει αποτελεσμάτων του Ιουλίου 2019. Συγχρόνως, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2019, μειώθηκαν κατά 27 εκατ. ευρώ, όντας 9,70 δισ. ευρώ. Το ποσοστό των ΜΕΔ έναντι των συνολικών δανείων, έφτασε το 29,6%. Στα τέλη του 2018 τα ΜΕΔ ανέρχονταν στα 10,2 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η Κεντρική, τα νοικοκυριά κατέχουν το μεγαλύτερο ποσό των ΜΕΔ, τα οποία φτάνουν στα 4,97 δισ. ευρώ. Οι εταιρείες έχουν ΜΕΔ ύψους 4,38 δισ. ευρώ. Τα συνολικά δάνεια με καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών αυξήθηκαν στα 7,79 δισ. ή σε ποσοστό 23,8% έναντι των συνολικών χορηγήσεων. Όσον αφορά στα δάνεια που αναδιαρθρώθηκαν, μειώθηκαν στα 6,07 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζών έφτασαν το 53,1%.

Οι συμμετοχές

Για να συμμετάσχει ο ενδιαφερόμενος σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς θα πρέπει να εγγραφεί ως υποψήφιος προσφοροδότης, οπότε μπορεί να λαμβάνει μέρος για δικό του λογαριασμό ή ως εκπρόσωπος άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων. Πρέπει, δε, και οι εκπροσωπούμενοι να είναι εγγεγραμμένα μέλη στο Σύστημα ως υποψήφιοι προσφοροδότες. Εάν ο ενδιαφερόμενος είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο είναι εγγεγραμμένο στο Αρχείο Πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας ή στον Έφορο Εταιρειών, αντίστοιχα, ταυτοποιείται μέσω των διαδικασιών του συστήματος Αριάδνη. Σε περίπτωση επιτυχούς ταυτοποίησης, εγκρίνεται η εγγραφή του προσώπου και ενεργοποιείται η διαδικασία δημιουργίας στοιχείων εισόδου (credentials) μέλους του Συστήματος. Στη συνέχεια και με κριτήριο το εάν είναι ο ενδιαφερόμενος φυσικό ή νομικό πρόσωπο, οδηγείται στην αντίστοιχη σελίδα καταχώρησης στοιχείων εγγραφής. Για φυσικά ή νομικά πρόσωπα τρίτων χωρών, η διαδικασία διαφέρει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ