ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
Οικονομία

Ψηφίστηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός του ΚΟΑ ύψους €7,5 εκ.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα €6.000.000 θα καλύψουν εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου της Λεμεσού

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού ύψους €7.550.000, με 44 ψήφους υπέρ.

Με αυτόν καλύπτονται εργασίες για την κατασκευή του νέου γηπέδου Λεμεσού, ύψους €6.000.000, επιχορηγήσεις αθλητικών φορέων για την προετοιμασία αθλητών που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν το 2021, ύψους €300.000, πρόσθετη χορηγία προς τα προσφυγικά σωματεία, η οποία παραχωρείται για σκοπούς ενίσχυσής τους, ύψους €749.990 και χορηγία στο Ράλι Κύπρος, ύψους €500.000.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου με τροπολογία που όμως απορρίφθηκε ζήτησε δέσμευση του ποσού για χορηγία του Ράλι Κύπρος, η οποία όπως είπε του αναφέρθηκε ότι ήδη δόθηκε από τον ΚΟΑ, ενώ κανονικά καταβάλλεται μόνο στην περίπτωση που καθίσταται δυνατή η εξεύρεση χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα.

Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 5 Ιουνίου 2019, η εν λόγω χορηγία τερματίζεται.

Ο κ. Στεφάνου έκανε λόγο για παρατυπία και ενδεχόμενη παρανομία. Ωστόσο, με παρεμβάσεις τους άλλοι βουλευτές είπαν ότι απορρίπτουν αυτή τη δέσμευση αφού το Ράλλι Κύπρος πρέπει να στηριχθεί περαιτέρω από την πολιτεία και να αποκτήσει την παλιά του αίγλη όταν βρισκόταν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και έφερνε χιλιάδες επισκέπτες στην Κύπρο και συνέβαλε στην προβολή της χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ