ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
Τελευταία Ενημέρωση: 11:42
28°
ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΑΝΟΜΗ
Kλασικά και αγαπημένα Jazz, blues, swing, easy listening τραγούδια επιλεγμένα από την «Κ».
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Οικονομία

Σταθερά στα 10.1 δισ. ευρώ τα ΜΕΔ

Newsroom K

Τον Απρίλιο του 2019 το επίπεδο ήταν στο ίδιο επίπεδο του Μάρτη του 2019

Σταθερά στα 10.1 δισεκατομμύρια ευρώ παραμένουν τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, σημειώνοντας παράλληλα μικρή πρόοδο μείωσης από το ποσό που βρίσκονταν στο τέλος του 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για το επίπεδο των ΜΕΔ στην Κύπρο, φαίνεται πως τον Απρίλιο του 2019 τα ΜΕΔ ήταν στα 10.1 δισ. ευρώ. Στο ίδιο επίπεδο ήταν και το Μάρτη του 2019.

Παρά το ότι εντός του 2018 τα ΜΕΔ έκαναν μεγάλη βουτιά και μειώθηκαν από τα 20.5 δισ. ευρώ που ήταν στα τέλη του 2017, στα 10.2 δισ. ευρώ, από εκεί και πέρα δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος μείωσης.

Η μεγάλη μείωση των ΜΕΔ εντός του 2018 υπενθυμίζεται πως επιτεύχθηκε από την πώληση του Συνεργατισμού, την πώληση μεγάλου πακέτου δανείων της Τράπεζας Κύπρου ύψους 2.8 δισ. ευρώ και από 400 εκατ. ευρώ που έβγαλε εκτός τραπεζικού συστήματος η Alpha Bank Κύπρου.

Το γεγονότα που αναμένεται να επαναρχίσουν τη πορεία μείωσης των ΜΕΔ είναι δύο μεγάλες πωλήσεις δανείων που αναμένονται από Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα, αλλά και η εφαρμογή του κυβερνητικού σχεδίου ΕΣΤΙΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ