ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Σλοβενία ο Καρούσος - Στο επίκεντρο η αεροπορική συνδεσιμότητα

ΚΥΠΕ

Θα συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Ενέργειας της ΕΕ

Στη Σλοβενία μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών και Ενέργειας της ΕΕ και στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που αφορά στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών στα πλαίσια της εξάμηνης προεδρίας της ΕΕ από την Σλοβενία.

Ο κ. Καρούσος θα έχει και σειρά επαφών με ομολόγους του για προώθηση της Διακήρυξης για την αεροπορική συνδεσιμότητα που ετοιμάστηκε με πρωτοβουλία της Κύπρου από κοινού με 7 άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, αντικείμενο των συζητήσεων κατά το Άτυπο Συμβούλιο θα αποτελέσουν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ‘Fit for 55’ που αποσκοπούν στη μείωση των ρύπων κατά 55% μέχρι το 2030, καθώς και η αναθεώρηση του Κανονισμού για τα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

Επιπρόσθετα, ο κ. Καρούσος, όπως αναφέρεται, θα συζητήσει με ομολόγους του και το θέμα που αφορά στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης που αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Κυβέρνησης και η οποία αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην μείωση των ρύπων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ Συνδεθείτε

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ